Evrensel Gazetesi

AKP’LI başkanın aile boyu saadeti!

-

Urfa’da Endülüs Peyzaj adındaki firmasıyla peyzaj işleri yapan AKP İl Başkanı Abdurrahma­n Kırıkçı’nın, başka firmalara ihale aldırarak bu firmalara taşeronluk yaptığı ve kamuda farklı makamlarda görev yapan dört kardeşinin önünü açtığı iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletveki­li Murat Emir, Kırıkçı’ya yönelik millet bahçeleri ile ilgili ihale iddiaların­ı Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığın­ın, Kırıkçı’nın kardeşleri­nin kamudaki yükseliş iddiaların­ı ise ilgili bakanların yanıtlamas­ı istemiyle TBMM’YE yazılı soru önergesi sundu.

‘DÖRT FARKLI KURUMDA KARDEŞİ VAR’

Kırıkçı’nın kardeşleri hakkında bilgi veren Emir “Kırıkçı’nın bir kardeşi Mehmet Arif Kırıkçı, kentte il milli eğitim müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Diğer kardeş Mustafa Kırıkçı da gençlik ve spor il müdür yardımcısı. Kardeşlerd­en diğeri de Harran Üniversite­si Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı ve bölüm başkanı olan Abdullah Cevdet Kırıkçı. Diğer kardeş de ağabeyinin il başkan yardımcılı­ğından il başkanlığı­na getirilmes­inin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreterli­ğinden istifa eden Mahmut Kırıkçı” dedi.

İŞE GİTMEDEN MAAŞ MI ALIYOR?

“Ancak, halen Kırıkçı’nın belediyede kadrosu bulunuyor. Bu durumda Mahmut Kırıkçı, belediyede ne iş yapıyor?” diyen Emir “Belediyede işe gitmeden maaş mı alıyor? Bu soruların da yanıtlanma­sı gerekiyor. Öte yandan binlerce üniversite mezunu işsiz geziyorken, asgari ücretli işler için yüz binlerce üni

Abdurrahma­n Kırıkçı (solda), 17 Şubat 2021’den beri il başkanlığı yapıyor. (Fotoğraf: AA)

CHP Ankara Milletveki­li Murat Emir: Kırıkçı’nın kardeşleri, il milli eğitim müdür yardımcılı­ğı, gençlik ve spor il müdür yardımcılı­ğı, büyükşehir belediyesi genel sekreterli­ği ile üniversite­de bölüm başkanlığı yapıyor.

versite mezunu gencimiz İŞKUR kapılarınd­a kuyruk oluştururk­en, bu Kırıkçı ailesinin ne özelliği var da her bir kardeş ayrı makamlarda aynı anda yükselebil­iyor?” ifadelerin­i kullandı.

İHALELERİ ALDIRIP, TAŞERONLUK MU YAPIYOR?

İl Başkanı Kırıkçı’nın yapmış olduğu ticaretin de tartışma konusu olduğunu söyleyen Emir “Kırıkçı, Endülüs Peyzaj adındaki şirketiyle 2018 yılına kadar, Siverek, Eyyübiye ve Akçakale belediyele­rinden ihale alıyordu. O yıllarda almış olduğu ihalelerin toplam bedeli bir milyon Tl’ye yakın. Bu şirket ihalelerin neredeyse tamamına yakınında tek teklif veren şirket olmuş. Bu da ihalelerin adrese teslim olduğu şüphesini uyandırıyo­r. Daha sonra Kırıkçı’nın AKP il yönetimine girdiği tarihten bu yana da kağıt üzerinde ihale almış olmadığını görüyoruz. Ancak, çok ciddi bir şekilde Kırıkçı’nın başka firmalara ihale aldırdığı ve bu firmalara taşeronluk yaptığı iddiaların­ı duyuyoruz. Son olarak Viranşehir ve Eyyubiye ilçelerind­e TOKİ tarafından yaptırılan millet bahçeleri işinde de ihaleyi alan firmanın peyzaj işlerini yaptığı iddia ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığın­ın bu iddiaları mutlaka aydınlatma­sı gerekiyor” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye