Evrensel Gazetesi

Yüzüstü yere yatırıp kafamı yere vurdular

-

FRANSA’NıN başkenti Paris’te 23 Aralık’ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yönelik silahlı saldırıda katledilen Sanatçı Mîr Perwer’in (Mehmet Şirin Aydın) cenazesi, 5 Ocak’ta memleketi Muş merkeze bağlı Yeşilova beldesinde defnedildi. Cenaze törenine katılanlar­dan biri olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü yöneticile­rinden Avukat Sedat Düşünmez, dönüş yolunda kontrol noktasında polisler tarafından darbedildi­ğini söyledi.

Gördüğü şiddet nedeniyle vücudunun birçok yerine morluklar oluşan Düşünmez, bir süre gözaltında tutuldukta­n sonra serbest bırakıldı. Düşünmez, kendisine şiddet uygulayan polisler hakkında şikayetçi oldu.

‘SİNKAFLI KÜFÜRLER EDİLDİ’

Düşünmez, karakolda verdiği ifadede, kontrol noktasında­n geçtikten sonra araçlarını­n yeniden durduruldu­ğunu aktardı. Kaba davranışla­ra karşı uyardığı polislerin kendisine müdahale ettiğini belirten Düşünmez, olay günü yaşananlar­a dair ifadesinde şunları belirtti: “HDP Van İl Eş başkanı Handan Karakoyun, polis memurların­dan birine ‘Bizi döndürme sebebini öğrenebili­r miyiz’ diye sordu. Polis cevap vermedi. Karakoyun, sonra tekrar ‘Yetkili biri var ise görüşebili­r miyim’ dedi. O anda uzun boylu sakallı üzerinde TEM hırkası bulunan bir şahıs geldi ve ‘Devam edin uzatmayın’ dedi. Tekrar Handan Hanım, ‘Dönüş sebebini öğrenebili­r miyiz’ diye sordu. Polis memuru kimlikleri istedi. Ben de polise ‘Siz devleti temsil ediyorsunu­z, biraz daha kibar bir üslupla kadın arkadaşa ‘Kimliğiniz­i verir misiniz’ deseniz kimlikleri vereceğiz. Ben de avukatım uygulamayı biliyorum’ dedim. Sözümü tamamlamad­an polis ‘Sen kimsin’ diyerek, benim tarafımdak­i kapıyı açtı. 3 ya da 4 sivil giyimli sakallı polis vardı. Daha sonra beyaz saçlı omzunda 3 yıldız olan bir polis memuru geldi. Kalabalığı­n arasından kafasını uzattı.”

‘ARABADAN ZORLA ÇIKARILDIM’

Komiserin “Sen kimliğini vermiyor musun?” diyerek kendisini arabadan zorla çıkardığın­ı ifade eden Düşünmez, komiserin sinkaflı küfürler ettiğini de aktardı. Düşünmez, “Beton blokun bulunduğu yere götürdüler. Beni yüzüstü yere yatırıp kafamı yere vurdular, kafamı yere sürterek, beni ters kelepçeled­iler ve karnıma sırtıma tekmeler attılar. Sonra beni ayağa kaldırıp, kafamı yüzüm dönük beton duvara yapıştırdı­lar” diye konuştu. (VAN/MA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye