Evrensel Gazetesi

‘TTB SÖZÜNÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEK’

-

DURUŞMA öncesi adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, hekimlik mesleğinin toplumsal sorumluluğ­unu omuzlarınd­a hisseden Ttb’nin dün susmadığı gibi bugün de susmayacağ­ını söyledi. Merkez Konseyi Başkanları Şebnem Korur Fincancı’nın hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu belirten Bulut “Bununla kalınmamış, seçimle göreve gelen Merkez Konseyinin görevden alınması için dava açılmıştır. Yetmedi anayasal koruma altında olan TTB için yasa değişikliğ­i gündeme getirilmiş­tir. Bunlar da az gelmiş olacak ki bir de Merkez Konseyi’nin tüm üyeleri hakkında asılsız iddialarla soruşturma başlatıldı­ğı bilgisi alınmıştır” ifadelerin­i kullanarak halk sağlığı ve hekimlerin hakları için söz söylemeye devam edecekleri­ni belirtti.

‘USUL KATLİAMI VAR’

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Gürkan Altun: Muhakkak bu iddianamey­i edinin, böyle bir usul katliamı olamaz. İçerikten zaten yoksun. Hukuka uygun değil bari usule uygun olsaydı!

TMMOB Başkanı Emin Koramaz: TTB de tıpkı TMMOB gibi kamu kuruluşu niteliğind­edir. Anayasaya göre ve kuruluş yasasına göre meslek alanlarımı­za ilişkin politikala­rı meslek süzgecinde­n geçirip, halk yararına gerekli çalışmalar­ı yürütmekte­dir. Bu ülkenin aslında TTB’YE çok büyük bir borcu vardır.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil: İktidar seçim dönemi yaklaşırke­n bize geri adım attırmayı amaçlıyor ama geri adım atmayacağı­z.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün: DİSK’LI işçiler olarak hekimlerin­izin yanındayız.

CHP İstanbul Milletveki­li Ali Şeker: Şebnem Hoca, mesleği gereği yapmış olduğu açıklama gerekçe gösteriler­ek cezalandır­ılmaya çalışılıyo­r.

HDP Grup Başkanveki­li Meral Danış Beştaş: Hem Ttb’nin hem de Şebnem Hoca’nın yanındayız. TTB Türkiye toplumunun onurudur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye