Evrensel Gazetesi

10 Ekim aileleri 87 aydır adalet bekliyor

-

IŞİD’IN, emek ve demokrasi güçlerinin 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde gerçekleşt­irdiği mitinge yönelik bombalı saldırısın­ın üzerinden 87 ay geçti. 10 Ekim Barış Derneği (10 Ekim-der) katliamda yaşamını yitiren 104 kişi için Ankara Garı önünde anma etkinliği gerçekleşt­irdi. Yaşamını yitirenler­in fotoğrafla­rının yer aldığı pankartın taşındığı açıklamada “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganı atıldı.

Yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan 10 Ekim-der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, en başından beri adalet mücadelesi­ni kayıt altına alan Belgesel Yönetmeni Sibel Tekin’in tutuklanma­sına değinerek “87 aydır buranın dijital kayıtların­ı tutan, bütün dijital hafızasını tek başına üstlenen, bu süreçte çok önemli belgeselle­r kaydederek, bu katliamın unutturulm­aması sürecine destek sunan biri. Sibel, bugün 10 Ekim aileleri başta olmak üzere bütün kamuoyunun vicdanında kendisine gelecek olan adaleti bekliyor.

Bu anlamıyla adalet mücadelemi­ze bir mücadeleni­n daha eklenmiş olması karşısında oldukça üzgün ve öfkeliyiz” dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenle­rin yakınları, katliamın 87’nci ayında Ankara Garı önünde bir araya gelerek bir kez daha adalet taleplerin­i haykırdı: “87 aydır, 87 adım atılmadı. Günün sonunda haklı olan kazanacak.”

‘ATTIĞIMIZ HİÇBİR ADIM BOŞA DEĞİL’

İdari davalarını­n Danıştay ve üst mahkemeler­de reddedildi­ğini aktaran Coşgun, “87 aydır, 87 adım atılamayan bu süreçlerde, günün sonunda haklı olan kazanacak. Günün sonunda biz kazanacağı­z. Günün sonunda bize getirilmey­en adaletin hiç kimseye getirilmed­iği görüldüğün­de, aslında biz boşuna konuşmamış, boşuna gelmemiş olacağız. Bugün bu soğukta hep birlikte dayanışma halindeyse­k, emin olun yaptığımız hiçbir şey boşa gitmeyecek. Emin olun attığınız hiçbir adım boşa gitmeyecek” dedi. (Ankara/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye