Evrensel Gazetesi

Sözlü savunma yaptı. Başsavcı Şahin partinin Diyarbakır il binası önünde oturan aileleri ‘ispat’ olarak öne sürdü.

-

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, Hdp’nin kapatılmas­ına dair

Aym’deki sözlü açıklaması 45 dakika süren Şahin, ardından gazetecile­re açıklama yaptı. (Fotoğraf: AA)

argıtay Başsavcısı Bekir Şahin, Hdp’nin kapatılmas­ı için açılan davada sunduğu savunmaya ilişkin Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde konuştu. Yüce Divan salonundak­i sözlü açıklaması 45 dakika süren Şahin, buradan ayrılırken gazetecile­re açıklama yaptı. Şahin, AYM heyetine, kapatma davası talepli hazırladık­ları iddianamey­i, esasa ilişkin görüşlerin­i ve partinin Hazine yardımı bulunan hesapların­a bloke konulması yazılı talepleriy­le ilgili konuları tekrar ettiğini bildirdi.

Şahin, “Davalı partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğün­e aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini tüm delillerle ortaya koyduğumuz­u bildirdik. 85 milyon neredeyse davalı partinin Pkk’dan ayrı, bağımsız olmadığını, onun güdümünde, onun bir organı olduğunu kabul ediyor” iddiaların­ı öne sür

Ydü. “Sanki bu parti terörist örgütün asker alma şubesi gibi çalışıyor” suçlamasın­da bulunan Şahin, “Dava açıldıktan sonra 287 aile evlat nöbetine katılmıştı­r” diyerek bunun “ispat” olduğunu öne sürdü.

‘SÜREÇ TAMAMLANDI’

Bekir Şahin, “Seçime kadar süreç tamamlanır mı?” sorusuna da “Yüksek mahkemenin takdiri. Bizim görevimiz bugün itibarıyla bitti. Tüm delilerimi­zi ortaya koyduk, dosyayı da sunduk. Bizim açımızdan süreç tamamlandı. Artık takdir Yüksek Mahkemenin” yanıtını verdi. Şahin, kapatma davası talepli hazırladık­ları iddianamey­i, esasa ilişkin görüşlerin­i ve partinin Hazine yardımı bulunan hesapların­a bloke konmasına dair yazılı taleplerin­i AYM heyetine tekrar ilettiğini bildirdi. Başsavcı, HDP yöneticile­rinin PKK’YI terör örgütü olarak görmeyip “silahlı halk hareketi” olarak tanıdığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye