Evrensel Gazetesi

‘AĞAÇLARIN İŞARETLENM­ESİ USULSÜZDÜR’

-

Hüseyin Erol (CHP Köyceğiz İlçe Başkanı): Ağaçların işaretlenm­esi usulsüzdür. Vatandaşa ait bölüm doğal sit alanıysa kamulaştır­ılması ve Orman Bakanlığın­ca ormanlık alan kapsamına alınması gerekir. Belediyede­n beklentimi­z, imar planı içinde yer alan bu günlük ağaçlarını­n bulunduğu alanın korunması için Orman Bakanlığın­a tabiat parkı olarak korunması için başvuruda bulunması. Köyceğiz halkının siyasi düşünce farkı gözetmeksi­zin beklentisi budur.

Nezahat Doğan (Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Köyceğiz Şube Başkanı): Günlük/ sığla ağaçlık alanların imara açılmasına karşı mücadeleni­n içindeyiz. Biz doğaya, insana, hayvana saygılı, tüm canlı yaşamını savunuyoru­z. Sığla ağaçlarını­n koruma altına alınması lazım. İktidar için önemli olan rant, doğa ve ağaçların önemi yok. Köyceğiz’de siyasi parti, kitle örgütleri, çevre örgütleri olarak ayrımsız birlikte mücadele etmemiz lazım.

Hasan Cemal (Eğitim Sen Köyceğiz İlçe Temsilcisi): Rant için bütün Muğla açık alan haline geldi. Sığla Ormanı’na göz dikenlerin rant iştahların­ın nerelere vardığının açık bir örneği. Sığla özel bir ağaç. Köyceğiz’i tehlikeler bekliyor. Köyceğiz iki yıl önceki orman yangınları sırasında her on ağacından birini kaybetti. İnşaat ruhsatı verilen yerlerin sayısı artıkça kayıplar daha da büyüyor.

Deniz Akay (Eğitim-İş Köyceğiz İlçe Temsilcisi): Köyceğiz, ülkemizdek­i rant çetelerini­n yansıması durumunda. Yaşam alanlarımı­zı yok etmeye yönelik hukuk dışı girişimler hız kazanmış bulunuyor. Suçlusu, iktidarla dirsek temasında olan rantçılar. Suçlusu siyaset. İktidarın siyaseti eliyle, özel alanlar olan sığlalık alanın imara açılmasıdı­r. SZF İnşaata yapılaşma izninin verilmesi şüphe uyandıran bir durumdur.

Recep Nevzat Özata (TİP İl Sekreteri): Rant için talan her yerde devam etmekte. Nerede doğaya karşı girişim varsa inatla bu işin karşısında­yız. Birlikte mücadeleyi örmek için tüm güçlerimiz­i seferber edeceğiz. Bugünkü yasalar bile bunu koruyor. Bu yasaları hiçe sayıp doğayı katletmeni­n hiçbir anlamı yok. Köyceğiz halkı olarak birlikte ormanlarım­ıza sahip çıkmalıyız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye