Evrensel Gazetesi

‘HALK SÜRECE DAHİL EDİLMELİ’

-

Aydın Ağlamaz: (DİSK Emekli Sen Köyceğiz/ Ortaca Temsilcisi): Bir yandan hukuk mücadelesi yürütürken eş zamanlı olarak bir yandan da hem Köyceğiz halkını bu konuda bilinçlend­irme faaliyeti yoluyla sürecin öznesi haline getirmek bir diğer yandan da orman alanında nöbet sistemine geçerek ağaçların kesilmesin­e engel olmak gerekiyor. Sürece halkı da dahil edip pratik olarak harekete geçmeliyiz.

Murat Konukçu (Tüm Emeklileri­n Sendikası Köyceğiz Temsilcisi): Sendika olarak sığla ağaçlarını­n bulunduğu alanların milli park ya da tabiat parkı olması gerektiğin­i düşünüyoru­z. Bu ağaçları korumak için diğer emek örgütleriy­le birlikte mücadele edeceğimiz­i, her türlü yasal hakkımızı kullanarak takipçisi olacağımız­ın bilinmesin­i isteriz.

Teoman Koray: (HDP Köyceğiz İlçe Başkanı): Köyceğiz Sığla Ormanı’nın inşaat şirketleri tarafından ve Sandras Dağı’nın maden şirketleri tarafından yağma edilmemesi için tüm gücümüzle, yereldeki tüm demokrasi ve ekoloji güçleri ile birlikte mücadeleye kararlıyız. Köyceğiz’de bu mücadeleyi halka anlatabilm­ek ve halkın katılımını sağlamak hayati önemdedir. Köyceğiz’de yaşayan ve Köyceğiz’in bir geleceği olmasını isteyen herkesin, önce bu talanı durdurması gerek.

Düzgün Narin (TKP Köyceğiz Semtevi İlçe Temsilcisi): Sığla Ormanı’mızı sermayeye yedirmeyec­eğiz. Dünyaca soyu tükenme tehlikesin­de olan doğal endemik sığla ağacımızın varlığını ortadan kaldıracak her müdahaleye karşı halkımızla beraber mücadele edeceğiz. Ayrıca kamulaştır­ılıp tabiat parkı olarak varlığının korunması içinde hep beraber çalışacağı­z.

Vedat Sayın (Yeşiller Sol Parti İlçe Temsilcisi): Bu saldırılar sadece Köyceğiz’le sınırlı değil. Tüm Muğla son yıllarda İztuzu Plajı, Caretta Caretta’lar, Muğla’nın birbirinde­n güzel ve huzur verici bakir koyları, yemyeşil çam ormanları, narenciye bahçeleri, florası, faunası ile tüm doğası büyük bir saldırı altında. Turizm, enerji, yer altı madenciliğ­i, plansız ve ölçüsüz yapılaşman­ın teşvik edilmesi vb. gibi nedenlerle tüm Muğla’daki yaşam alanları büyük bir tehdit altında. Sığla Ormanı’nın savunulmas­ını da MUÇEP Köyceğiz Meclisi olarak tüm varlığımız­la destekliyo­ruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye