Evrensel Gazetesi

İstismarcı din kültürü öğretmeni için 71 yıl hapis istendi

-

ANKARA Keçiören’de 14 yaşındaki öğrencisi F.N.Ö’YE cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiy­le tutuklu yargılanan 62 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Münir Y. hakkında 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası istendi.

Keçiören’deki bir okulda eğitim gören, babası ve annesi ayrı olduğu için babaannesi ile birlikte kalan F.N.Ö. adlı kız çocuğu geçen yıl halasına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Hafızlık Öğretmeni Münir Y’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğun­u, kimseye söylememes­i için tehdit ettiğini, tehditle bu eylemlerin­i devam ettirdiğin­i söyledi ve öğretmenin­in cinsel içerikli mesajların­ı gösterdi. Şikayet sonrası öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu yazışmalar da savcılığa delil olarak sunuldu.

Gözaltına alınan Münir Y, çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanır­ken emekliye ayrıldı. Soruşturma­sının ardından Münir

Y. hakkında ‘Zincirleme şekilde öğretici tarafından çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Zincirleme şekilde elektronik haberleşme araçlarını­n sağladığı kolaylıkta­n faydalanar­ak öğretici tarafından çocuğa karşı cinsel taciz’, ‘Zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetin­den yoksun kılma’, ‘Zincirleme şekilde konut dokunulmaz­lığını ihlal etme’ ve ‘Zincirleme şekilde tehdit’ suçlarında­n 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya sanık ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Avukat beyanların­ın ardından savunma yapan sanık Münir Y, çocuğu suçlayarak kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Daha sonra mütalaasın­ı açıklayan savcı, sanık Münir Y. hakkında ‘Gözetim yükümlülüğ­ü olan çocuğa karşı tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar’ suçundan 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası verilmesin­i istedi. Tarafları ve avukatları dinleyen mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmes­i için duruşmayı 17 Şubat’a erteledi. (Ankara/dha)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye