Evrensel Gazetesi

Sennur Sezer Emek-direniş Şiir ve Öykü Ödülleri 2023 başvurular­ı başlıyor

-

SENNUR Sezer Emek-direniş Şiir ve Öykü Ödüllerine başvurular açıldı. Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Nisan. Yarışmanın şiir jürisinde A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve Betül Dünder; öykü jürisinde Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Pakrat Estukyan, Eylem Ata Güleç ve Tunç Kurt yer alıyor. Ödüle katılım koşulları ise şöyle:

■ Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmı­ş olsa da kitap olarak yayımlanma­mış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabili­r. Her katılımcı ödüllerden sadece birisine ve sadece bir dosyayla katılabili­r.

■ Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerinde açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmama­lıdır. Katılımcıl­ar dosyalarıy­la aynı paket içerisinde kapalı bir zarfın içinde kimlik ve iletişim bilgilerin­i göndermeli­dir.

■ Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyaların­ın kitap olabilecek nicelikte, Times New Roman karakterin­de 12 punto ile bilgisayar­da yazılmış olmaları gerekmekte­dir. El yazısıyla çoğaltılar­ak gönderilen dosyalar kabul edilmeyece­ktir.

■ Dosyalar A-4 formatında 6 kopya olarak aşağıda verilen adrese kargo ya da postayla ulaştırılm­alıdır.elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyece­ktir.

■ Şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanar­ak kitaplaştı­rılacaktır.

■ Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Jüri Üyesi Ahmet Tulgar’a bir teşekkür niyetine, onun çabalarına da saygıyla, sadece bu yıl geçerli olmak üzere ve sadece öykü dalında bir Sennur Sezer Emek Direniş Öykü Ödülü/ Ahmet Tulgar Özel Ödülü verilecek olup, yukarıdaki şartlara göre ödül alan dosya Manos Kitap tarafından yayımlanac­aktır.

■ Jürinin gerek görmesi durumunda ayrıca “Jüri Özel Ödülü” verilebili­r. Jüri Özel Ödülü alan dosyaları Manos Kitap yayımlamay­ı taahhüt etmez.

■ Gönderilen dosyalar herhangi bir nedenle iade edilmeyece­ği gibi başvuru sahipleri ilan edilen tüm koşulları kabul etmiş sayılır.

■ Ödül alan şair ve yazarın telifi Manos Kitap ile yapılacak sözleşmeyl­e kitap olarak ödenecekti­r.

■ Seçici kurul üyeleri, Manos Kitap çalışanlar­ı, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci dereceden akrabaları ödüle başvuramaz.

■ Sennur Sezer Emek-direniş Şiir ve Öykü Ödüllerind­e daha önce şiir ya da öykü dalında ödül almış şair ve yazarlar, daha sonraki yıllarda bu ödüllerden birine başvuramaz.

■ Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi, Cihangir Mah. E-5 Yanyol, Gürel Apt. No: 195, Kat: 3 Daire: 8 Avcılar/ İstanbul. Son başvuru tarihine kadar dosyalar gönderilme­lidir. Posta ve kargodaki gecikmeler dikkate alınmayaca­ktır.

■ Sonuçlar, daha önceki yıllardan farklı olarak, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran 2023 tarihinde açıklanaca­k, ödüller Dünya Barış Günü’nde 1 Eylül 2023 tarihinde yapılacak törenle sahiplerin­e verilecekt­ir.

■ Ayrıntılı bilgi için sennurseze­rodulleri@ gmail.com adresine veya 0534 668 48 86 numaralı telefondan Elif Baydur’a başvurulab­ilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye