Evrensel Gazetesi

Belediyede yemek 48 TL, işçiye verilen para 15 TL

- Halil İMREK İskenderun

KHK ile İskenderun Belediye şirketi İSKENT’E geçen işçiler, net 15 TL yemek ücreti alıyor. İskenderun Belediyesi yemekhanes­inde verilen öğlen yemeğinin 48 TL olduğunu hatırlatan işçiler, “Üç işçi aldığımız yemek parasını bir araya getirsek bir işçinin karnının doyacağı bir yemek alıp yiyemiyoru­z” diyor.

Üyesi oldukları Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’in 2021 ocak ayında imzaladığı ve iki yıl geçerli olan sözleşmede yemek parasının brüt olarak 20 TL olarak belirlendi­ğini hatırlatan işçiler, “Çalışma Bakanlığı yemek parasını 55 TL yapmış ve işçilere vermeleri için yazı gönderiyor. Ancak İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bu parayı işçilere vermiyor. Memurlara verildi” diyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak imzası ile belediyele­re bir yazının geldiğini hatırlatan işçiler, bu genelgede fiilen çalışılan günler için yemek bedelinin 55 TL olarak belirlendi­ğini ifade ediyor.

İskenderun Belediyesi­nin genelgeyi yok saydığını dile getiren işçiler, “Düşük ücret ve çok düşük yemek parası ile ay sonunu getirmeye çalışıyoru­z. Seçim yatırımı için millete ücretsiz kahvaltı, yemek vereceğine kendi personelin­in yemek parasını versin, ek zam talebini karşılasın. Birçok işçi parası yetmediği için icralık. Evindeki beyaz eşyasını satan var. Bir ay boyunca bu işçi ve ailesi ne yiyecek? Bir arkadaşımı­zı gördük akşam toplanan pazar sonrası kalan ezik sebzeleri topluyordu. Olan hep işçilere oluyor. Hükümet, devlet, belediye, sendika hiçbiri işçiye sahip çıkmıyor” diyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye