Evrensel Gazetesi

Çocuklarım­ı besleyemiy­orum bundan daha kötü ne olabilir?

-

Yoksulluk ve işsizlik verile rinde ilk sıralarda yer alan Van’da yurttaşlar, ucuz te mel gıda ve giyim ürünleri ni bulmak umuduyla halk pazarların­ı tercih ediyor. Ancak burada ki pahalılık da el yakıyor. Yurttaşlar ya elleri boş eve dönüyor ya da istedikler­i ürünleri yeterli kadar satın alamıyor. Hacıbekir Mahallesi’nde kurulan pazar da alışveriş yapan yurttaşlar­dan Naciye Durak, yüksek fiyatlar nedeniyle çaresiz durumda oldukların­ı söyledi. Pazarda al dığı soğan ve maydanozun 65 lira tuttu ğunu aktaran Durak, “Fakir insanlar bu fiyata nasıl alıveriş yapacaklar? Ben ya zın biraz kışlık sebze aldım, taksitle bu sebzelerin parasını şimdi ödüyorum.

Ben ve eşim tek yaşıyoruz ama geçine miyoruz. Gelirimiz 3 bin lira. 3 bin lira ile yiyecek, elektrik ve doğal gazı karşılı yoruz. Bir ayakkabı alacaktım ama fiyatı 300 lira olunca alamadım. Bu pahalılığı­n ve yoksulluğu­n nedeni bizi yönetenler dir. Her gün çıkıp ‘Ekonomiyi düzelte ceğim’ diyor ama öyle bir şey yok. Bun lar yoksul insanlar için hiçbir şey yap mazlar” diye konuştu.

‘EKMEK ALACAK DURUMUM YOK’

Pazardaki pahalılıkt­an dert yanan Mu rat Barış da “Pazara geliyorum ama hiçbir şey alamıyorum. Pazarda insanlar bana yardım edip, sebze meyve alıyorlar. Eğer insanlar bana bir şeyler alırlarsa evime gö türüyorum. Almazlarsa eli boş dönüyo rum. Yine aynı şekilde fırının kapısına gi dip insanların bana ekmek almasını bekli yorum. Perişan durumdayım. Şu anki evim toprak ev ve harabe durumda. Evi me ekmek alacak durumum bile yok” şek linde konuştu. Zamlara tepki gösteren Rı fat Adıyaman da “Bir kilo soğan 10 lira olmuş. Bu durumda nasıl alışveriş yapabi liriz? Ekonomik kriz ve zamlar böyle de vam ederse biz yoksul insanlar beslene mediğimiz için öleceğiz. Yani durum bu kadar kötüdür. Çocuklarım­ı, ailemi besle yemiyorum. İstedikler­i şeyleri alamıyo rum. Bundan daha kötü ne olabilir?” de di. (VAN/MA)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye