Evrensel Gazetesi

‘Baskı olursa belki adalet yerini bulur’

-

URFA’NıN Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tara fından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılar­dan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı “adalet nöbeti” devam ederken, “hastane” dos yası ile ilgili başlatılan davanın ilk duruş ması bugün görülecek. 19 sanık hakkında Hacı Esvet Şenyaşar ve Adil Şenyaşar’ı katletmekt­en, Ferit Şenyaşar ve Mehmet Şenyaşar’ı ise yaralamakt­an hapis cezası talep edilen davada, dosyanın “işyeri” dosyası ile birleştiri­lmesi bekleniliy­or. Mezopotamy­a Ajansından Müjdat

Can’ın haberine göre Urfa Adliyesi önünde 679 günü aşkındır adalet müca delesini sürdüren Emine Şenyaşar ve Fe rit Şenyaşar, Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek duruşmaya ka tılım çağrısında bulundu.

‘HASTANEDE İNSAN ÖLDÜRÜLMEZ’

Emine Şenyaşar, tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar’ın 5 yıldır tek kişilik hücrede tu tulduğunu söyledi. Herkese davaya sahip çıkma çağrısında bulunan Şenyaşar, “Bü tün kadınlar bugüne kadar bize sahip çık tı. Mahkemede de sahip çıksınlar. Her kes her yerden mahkemeye gelsin. Baskı olursa belki adalet yerini bulur ve oğlum bırakılır. Umudum sizlerin gelmesinde” diye belirtti. İki yıldır adalet için mücade le ettiğinin altını çizen Şenyaşar, bu da vayla adaletin yerini bulmasını isteyerek, ekledi: “Oğlumu bıraksınla­r, bizler de evimize gidelim. Bu nasıl hükümettir? Ailemi katledenle­r geziyor, oğlum ise tu tuklu. Artık yeter, bu zulüm bitsin. Katil ler cezayı görsün. Çocuklarım­ı ve eşimi öldürdüler. Hepsinin tutuklanma­sını isti yorum. Hastanede insan öldürülmez, ka yıtlar yok edilmez. Bir günde katliam ya pılan hastane boyanmaz. Bu nasıl devlet tir? Artık yeter oğlumu bıraksınla­r, bu katliamı yapanlar da tutuklansı­nlar.” Saldırılar­dan yaralı kurtulan Ferit Şenya şar da “Türkiye’de adaletin tecelli etme sini isteyen herkesi duruşmaya davet edi yoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye