Evrensel Gazetesi

Van’da bir çocuğa sistematik istismar

-

VAN’ıN Muradiye ilçesinde bir çocu ğun birden fazla kişi tarafından sistema tik istismara uğramasına dair Van Baro su Çocuk Hakları Komisyonu açıklama yayımladı.

Van’ın Muradiye ilçesinde bir çocuk, istismara uğradığı gerekçesiy­le birden fazla kişi hakkında emniyete şikayette bulundu. Van Barosu Çocuk Hakları Ko misyonunun konuyla ilgili yaptığı açıkla mada komisyona 05.01.2023 tarihinde ço cuğun cinsel istismarı şüphesiyle açılan soruşturma dosyası ile ilgili ihbar geldiği ve çocuğun birden fazla kişi tarafından sistematik olarak istismara maruz kaldığı söylendi. Van Barosu Çocuk Hakları Ko misyonunda­n iki avukatın görevlendi­ril diği olayla ilgili dosyada kısıtlılık kararı bulunuyor.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olaya kamu görevliler­inin karıştığı id diaları üzerine yazılı açıklama gerçekleş tiren Van Emniyet Müdürlüğü, Muradiye ilçesine bağlı Polis Merkezi Amirliğine mağdur bir çocuğun müracaatta bulun ması üzerine “çocuğun cinsel istismarı, şantaj, hakaret” konularıyl­a ilgili çalışma yaptıkları­nı ve bu neticede 6 şüpheliyi ya kalayarak gözaltına aldıkların­ı belirtti. 6 şüpheliden 4’ünün tutuklandı­ğı belirtilen açıklamada şüpheliler­den birine adli kontrol uygulaması uygulanırk­en diğeri nin tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldığ­ı açıklandı. İl Emniyet Müdür lüğünün açıklaması­nda adli işlem yapılan şahıslar arasında kamu görevlisi ya da ye rel siyasetçi olmadığı ifade ediliyor. Van Barosunun Çocuk Hakları Komisyonu ise sorumlular­ın tespit edilerek en ağır cezayı alması için çocuğa her türlü hukuki deste ği sunacağını ve olayın takipçisi olacakla rını belirtiyor. (VAN/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye