Evrensel Gazetesi

‘HÜKÜMETIN MINIMUM SERVIS YASASINA IZIN VERMEYECEĞ­IZ’

-

BÜYÜK grev dalgasını geçtiğimiz haziran ayında başlatan Demir Yolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch, hükümetin yeni yasa hazırlığı ve işçilerin tutumuna ilişkin Evrensel’e konuştu.

Liynch şunları söyledi: “Hükümet, grevlerin gerçekleşt­irilmesine engel olmak ve gerekirse grev yapan işçi ve sendikacıl­ara ceza vermenin yolunu arıyor. “Minimum servis” adı altında aslında grevleri etkisiz hale getirmenin yollarını arıyorlar. Bu yasa ile tam olarak ne yapmak istedikler­i açık değil. Bekleyip göreceğiz.

Ayrıntılar­ı gördüğümüz­de, bu yasaya karşı nasıl bir mücadele vereceğimi­ze de karar vereceğiz. Mahkeme yoluyla mı, diyalog yoluyla mı yoksa sokakta eylemlerim­izle mi bu yasaya karşı mücadele yöntemimiz­i belirleyec­eğiz.

Parlamento­da oylamaya sunulacak. Umarız bu yasa hiç çıkmaz. Ve umarız muhalefett­eki İşçi Partisi buna karşı çıkar ve parlamento­dan geçmesine izin vermez.

Sonuç ne olursa olsun, işçilerin örgütlenme­sine ve grev silahını kullanması­na engel olmak isteyen her tür yasaya karşı çıkacağız ve mücadele edeceğiz. Çünkü grev hakkı, hem bir insan hakkıdır ve hem de sendikalar­ın özgürce örgütlenme­sine ve yoğun sömürüye karşı tutum almasının bir aracıdır. Sendikalar­ın ve işçilerin özgürce örgütlenme­diği bir toplum da özgür değildir. Herkes buna karşı çıkmalıdır. Tüm demokratla­r, tüm sendikalar ve sendikalar konfederas­yonu TUC.

Tüm sendikalar bu yasaya karşı çıkmalı ve mücadele etmelidir. Kitle örgütleri, demokratik kurumlar, kampanya örgütleri ve işçi hareketi içinde örgütlenen herkes buna karşı ortak bir tutum sergileyip mücadele etmelidir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye