Evrensel Gazetesi

Gazetecile­r ‘terör’den yargılanıy­or

-

Pek çok gazeteci bu hafta da yaptıkları haberler ve gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle adliye koridorlar­ında olacak. MLSA’NıN haberine göre; salı günü Gazeteci Baransel Ağca’nın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın dördüncü duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 10.40’ta görülecek. Aynı gün Gazetecile­r Canan Coşkun ve Barış Pehlivan’ın “terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlamasıy­la yargılandı­kları davanın ilk duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesin­de saat 12.00’de görülecek.

AZİZ ORUÇ VE DİCLE MÜFTÜOĞLU DAVASI ÇARŞAMBA

Çarşamba günü ise Gazeteci Aziz Oruç’un “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propaganda­sı”; Dicle Fırat Gazetecile­r Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Muhammet İkram Müftüoğlu, HDP Doğubayazı­t İlçe Eş Başkanı Abdullah Ekelik, Turgay İlboğa ve Yücel İlhan’ın ise “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın 11. duruşması Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de saat 09.40’ta görülecek. Aynı gün Gazeteci Ferhat Parlak’ın “terör örgütü üyeliği” suçlamasıy­la yeniden yargılandı­ğı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesin­de, saat 10.40’ta. Çarşamba günü ayrıca Gazetecile­r Eylem Sonbahar ve Sema Karakurt ile birlikte Gazeteci Metin Cihan’ın da bulunduğu 17 kişinin “görevi yaptırmama­k için direnme” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın 16. duruşması Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesin­de, saat 14.00’te.

Gazetecile­r yaptıkları haberler nedeniyle yargılanma­ya devam ediyor. Bu hafta yine pek çok gazeteci adliye koridorlar­ında “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanac­ak.

NİŞMİYE GÜLER’İN RETWEETLER­İ ‘DELİL’ SAYILDI

19 Ocak Perşembe günü JINNEWS Editörü Nişmiye Güler’in “terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın ilk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza

Mahkemesin­de, saat 10.30’da. Savcının iddianamed­e beş kez “PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde haber platformu” olarak tanımladığ­ı JINNEWS’IN resmi sosyal medya hesabından paylaşılan haberleri Gazeteci Güler’in şahsi hesabından retweet şeklinde paylaşması gazeteciye yöneltilen suçlamaya delil olarak gösteriliy­or. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye