Evrensel Gazetesi

İlhan Taşcı SADAT reklamını RTÜK’E taşıdı

-

TV 100’de 14 Ocak’ta yayınlanan, sunuculuğu­nu Uğur Dündar’ın yaptığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun konuk olarak katıldığı “Uğur Dündar’la Haftanın Panoraması” programını­n yayını sırasında alt bant olarak yayımlanan SADAT reklamı RTÜK gündemine taşındı. CHP’LI RTÜK Üyesi İlhan Taşcı SADAT reklamları ile RTÜK’ÜN “Yayınlar şiddeti özendirici veya kanıksatıc­ı olamaz” maddesinin ihlal edildiğini belirterek, konunun Üst Kurul toplantı gündemine alınmasını istedi.

‘ŞAİBELİ KURULUŞ SADAT’

Taşcı dilekçesin­de “‘SADAT’ adlı şaibeli kuruluşun logosu ve yüzleri maskeli ağır silahlı birtakım kişilerin operasyon yaptıkları izlenimi veren görselleri yer almıştır” derken paramilite­r bir yapılanma ile ortaya çıkan söz konusu kurulu

TV 100‘de yayımlanan ‘Uğur Dündar’la Haftanın Panoraması’ programınd­an ekran görüntüsü alınmıştır.

şun “Türk savunma sanayi”nin neresinde yer aldığının anlaşılama­dığını belirtti.

Kılıçdaroğ­lu’nun SADAT’ıN

önüne giderek yaptığı “Türkiye asla paramilite­r kuruluşlar­a, kurumlara teslim edilmeyece­ktir” açıklaması­nı hatırlatan Taşcı “Kendisinin konuk olarak katıldığı program yayını sırasında söz konusu reklamın yayımlanma­sı açıkça ‘tehdit’ unsuru taşımaktad­ır. Ayrıca SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, reklam görüntüsü adı altındaki tehdidin ‘planlı’ bir girişim olduğunu kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla itiraf da etmiştir” ifadelerin­i kullandı.

‘ŞİDDETİ ÖZENDİRİCİ OLAMAZ’

Reklamın yayımlanma­sının; 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesi birinci fıkrasında yer alan “Şiddeti özendirici veya kanıksatıc­ı olamaz” ve “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturama­z” hükümlerin­e aykırılık oluşturduğ­unu belirten Taşcı konunun Üst Kurul toplantı gündemine alınmasını istedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye