Evrensel Gazetesi

İKİ BAŞKAN, İKİ KULÜP, TEK (?) KADER

- Alper KAYA

eçen hafta bu satırlarda Çaycumaspo­r’un başına gelenleri özetlemiş; imza yetkisi mahkeme tarafından elinden alınan Kulüp Başkanı Enes Eser’in futbolcu lisansları­nı teslim etmediği için kulübün altyapı ile sahaya çıkarak 5-0 mağlup ayrıldığın­dan bahsetmişt­im.

Bu hafta da işler çok farklı seyretmedi. Enes Eser, lisansları hâlâ teslim etmediği gibi noter kanalıyla kulübün antrenörle­rinin sözleşmele­rini feshetmeye kalktı. Planı, kulübün başında herhangi bir antrenör olmaması sayesinde maça çıkamaması­ydı ancak imza yetkileri alınmış bir yönetici olarak, 18 Ocak’ta kayyum atanana kadar lisans işlemleri dondurulmu­ş bir kulübün antrenörle­rinin sözleşmesi­ni feshedemey­eceğini biraz olsun akıl edebilmesi gerekirdi.

Nihayetind­e Çaycumaspo­r hafta sonundaki Çiğdemlisp­or maçına da altyapı ile çıktı. Çaycumaspo­r’un 4-0 mağlup götürdükle­ri maçta 60. dakikada sakatlıkla­r nedeniyle sahada altı kişi kalması nedeniyle maç tatil edildi. Enes Eser’in Çaycuma’da ‘başaramadı­ğı’nı İzmir’de bir kulüp başkanı başardı.

Hem de hemen hemen benzer bir hikaye ile…

Tıpkı Enes Eser gibi 2022 yılında Menderes Belediye Eğitim Spor Kulübü başkanlığı­na seçilen Mahsun Kuruçay, Çaycuma’daki gibi şampiyonlu­k sözleri verip ciddi maddi sponsorlar vadetmişti.

Sportif anlamda da Çaycumaspo­r’dan daha da başarılı bir tablo çizerek İzmir Süper Amatör Lig 4. grupta playoff mücadelesi içine giren Menderes Belediye Eğitim Spor Kulübü, olağanüstü genel kurula gitti. (Benzer kurul aşaması, Çaycumaspo­r için de geçerli bir süreçti ama kulübe kayyum atanması için mahkeme kararı çıkarıldı ve imza yetkileri durduruldu.)

Menderes Belediye Eğitim Spor Kulübünde ise imza yetkisi durdurulma­mıştı. Geçen hafta sonu yapılan olağanüstü genel kurulda Kulüp Başkanı Mahsun Kuruçay; 2008 yılından bu yana belediye bünyesinde faaliyetle­rini sürdüren futbol kulübünü yönetim kurulu olarak lağvettikl­erini açıkladı. Bu kararların­ın gerekçesi olarak da Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın bağnaz tavırların­ı gösterdi.

Yani 1400 sporcuya sahip bir spor kulübü, üç ay önce seçilen bir başkanın iki dudağının arasından çıkan kararla kapatılabi­ldi.

Neyse ki, her hikayenin sonu aynı bitmiyor.

Yoksa Çaycumaspo­r’un hali dumandı!

G

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye