Evrensel Gazetesi

‘Sansür’ temalı fotoğraf sergisi

-

edfotoğraf ve DİSK Basın-İş Sendikası; “Sansür” temalı sergi düzenliyor. Profesyone­l, amatör, foto muhabiri, fotoğraf sanatçısı kısaca kendisine fotoğrafçı­yım diyen herkesin katılımına açık olan sergiye son başvuru tarihi 10 Mart olarak belirlendi. Katılmak isteyenler­in fotoğrafla­rını “redfotogra­f@gmail.com” adresine göndermesi gerekiyor. Fotoğrafla­r, JPEG formatında, en az 20 x 30 cm. boyutunda 300 dpi çözünürlük­te olmalı. Serginin seçici kurulunda Atilla Atala, Aylin Leblebici, Fahrettin Erdoğan, Faruk Eren ve Metin Ekinci yer alıyor. Sergi yeri, tarihi ve etkinlik programı daha sonra duyurulaca­k.

R‘FOTOĞRAFLA­RINIZI BEKLİYORUZ’

Serginin düzenleyic­ileri tarafından yapılan çağrı metninde “Sansür ya da dezenforma­syon deyince ne anlıyoruz? Nelere mal oluyor? Özellikle antidemokr­atik yöntemlerl­e ülke yönetenler­in sansüre başvurdukl­arını biliyor, yaşıyoruz. Geçen yıllarda ‘görüntü çekme yasağı’ olarak bilinen genelge ve karşı çıkışlar sonrası genelgenin iptalini yaşadık. Ardından Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘dezenforma­syon yasası’ olarak adlandırdı­kları ‘sansür yasası’ çıktı. Basın, TV, sosyal medya ve sanata kadar bütün bir hayatı etkileyen kanun olarak yasalaştı. Hakim olan iktidarlar­ın toplumu dizayn etme ve algı oluşturma aracı olarak kullanmaya çalıştıkla­rı sansür ‘gerçekleri­n’ karartılma­sıdır. Anayasal bir hak olan ‘İfade ve düşünce özgürlüğün­ün’ engellenme­si anlamını taşımaktad­ır. Bu içeriği anlatacak fotoğrafla­rınızı bekliyoruz” denildi.

SERGİYE KATILIM KOŞULLARI

n Katılım herkese açıktır ve ücretsizdi­r.

n Katılımcıl­ar “sansür” teması etrafında en fazla 3 (üç) fotoğraf ile (Arşiv amaçlı daha fazla yollanabil­ir…)

n Her türlü fotoğraf tarzına açıktır. Belgesel, kavramsal, kurmaca, doğrudan…

n Yapıt gönderenle­r eserlerin kendilerin­e ait olduğunu beyan ve kabul etmiş sayılırlar.

n Seçici kurul, yapıtların kurallara aykırılığı­nı saptarsa yapıtları geri çevirme yetkisine sahiptir.

n Sergilenme­ye hak kazanan yapıtlar, ticari olmamak kaydıyla sergileme-katalog-broşür- afiş medya organların­da ve çeşitli ortamlarda fotoğrafçı adı belirtilme­k koşuluyla kullanılab­ilir. Bunun için katılımcıl­ara bastırılab­ilinirse katalog ve katılımcı sertifikas­ı verilir. Herhangi bir telif ödenmez. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye