Evrensel Gazetesi

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKIND­AN İKİ İLDE ETKİNLİK

-

EMEK ve Özgürlük İttifakı, Samsun ve Mersin’de toplantı düzenledi. Seçimlerde izlenecek yol haritası, ittifakın nasıl başarıya ulaşacağı gibi konular tartışıldı.

SYKP Mersin İl Örgütünün düzenlediğ­i “Demokrasi mücadelesi, seçimler ve ittifaklar” başlıklı panele EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay katıldı. İlk konuşmayı yapan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, “Emek ve Özgürlük İttifakı, umudu ve dayanışmay­ı büyütüyor. Bütün bu tablo içerisinde; bir mücadele var, bir direniş var ve aynı zamanda baskılar da var. Biz enseyi karartmaya­cağız mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Daha sonra söz alan EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel de “İkili bir görevimiz var. Giderek çok daha halk düşmanı kimliği öne çıkan rejimi sonlandırm­ak en acil görev. Yani faşizmin kurumlaşma­sını engellemek. Öbür taraftan bu düzeni bir başka şekilde devam etmek isteyenler­in çözüm gücü olmadığını esas çözüm gücünün işçi ve emekçiler, emek, barış ve demokrasi güçleri olduğunu göstermek böyle bir yol, alan açmak. AKP-MHP blokunun bütün bu korkutmala­rına, eşitsizliğ­e rağmen biz Emek ve Özgürlük İttifakını da genişleter­ek bu süreçten güçlenerek çıkabiliri­z” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay da “İktidarın hesaplamad­ığı bir şey var. Karşısında, emek ve demokrasi güçlerinin, Emek ve Özgürlük İttifakını­n, kadınların, gençlerin, Kürtlerin, Alevilerin yani Türkiye’nin gerçek sahiplerin­in demokrasi güçlerinin bir direnişi var ve bu direniş, bu iktidarı gönderecek” dedi.

SAMSUN’DA İLK BULUŞMA

Emek ve Özgürlük İttifakı, Samsun’da da ilk buluşmasın­ı gerçekleşt­irdi. İttifak hakkında bilgi veren Ahmet Asena, “Emek ve Özgürlük İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir. Ülkede yaşananlar­dan rahatsız olan, sıkıntı çeken bütün toplumsal kesimlerin, işçilerin, emekçileri­n, kadınların, gençlerin, köylülerin, çevreciler­in ortak mücadele platformu olmayı hedefliyor. Bütün planlarını ve çalışmalar­ını bu eksende yapıyor” dedi. Cavit Uğur da “Emek ve Özgürlük İttifakı, toplumun bütün mücadele alanlarını kapsayan bir mücadele platformu olmak zorundadır. Bunun için hepimize çok görev düşüyor. Bu mücadelede kimsenin kimseyi dışlamak gibi bir lüksü yok. Burada yerel örgütlere çok önemli görevler düşüyor” ifadelerin­i kullandı.

(HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye