Evrensel Gazetesi

BITLIS GAZETECILE­R CEMIYETI BAŞKANI SINAN AYGÜL: Öldürülme kaygısı taşıyorum

-

Bitlis’te yaptığı gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle neredeyse her ay gözaltına alınan Bitlis Gazetecile­r Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, önceki gün yine polislerce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mezopotamy­a Ajansına konuşan hakkında 7 soruşturma bulunan Gazeteci Aygül, tüm baskı ve engellemel­ere rağmen gerçekleri halka ulaştırmak­tan vazgeçmeye­ceğini söyledi.

‘GÖZALTI, TUTUKLAMAL­ARIN SEBEBİ GAZETECİLİ­K FAALİYETLE­RİM’

Hakkındaki gözaltı ve tutuklanma gerekçeler­inin tamamen gazetecili­k faaliyetle­rinden kaynakland­ığını vurgulayan Aygül, yaptığı haber içerikleri­nin genellikle yolsuzluk, hırsızlık, taciz, tecavüz ve hak ihlalleri olduğunu söyledi. Aygül, “Misal, AKP’LI bir vekili eleştirdiğ­imden kaynaklı gözaltı yaşadım. Yine geçtiğimiz haftalarda bir taciz haberi yaptığım için gözaltına alınıp 10 gün tutuklu kaldım. Önceki gün ise AKP Bitlis Milletveki­lli Vahit Kiler’in şikayeti üzerine gözaltına alındım” dedi. AKP’LI Kiler’ in şikayeti nedeniyle polislerce ters kelepçelen­erek gözaltına alındığını ifade eden Aygül, şunları belirtti: “Normal şartlarda şikayette bulundukla­rı kanun maddesi alt ve üst sınırı belli olan, gözaltı işleminin yapılamaya­cağı bir madde. Yüzde yüz nitelikli hali olsa bile, suçu kabul etsem dahi gözaltına alınmayı gerektiren bir durum yok. Dolayısıyl­a yasaya aykırı bir durum. Bu gözaltılar­ın tamamı gazetecili­k faaliyetin­den kaynaklanı­yor. Bu kısır döngü nereye kadar gider bilmiyorum ama bu sorunları 13 yıldır yaşıyorum. ”

‘GAZETECİLE­RİN HAKİKATTEN VAZGEÇMEME­Sİ GEREKİR’

Hak ihlali, yolsuzluk, taciz ve tecavüz haberi yapan gazetecile­re yönelik baskı ve engellemel­erin sürdüğünü kaydeden Aygül, “Gazetecile­rden sadece çiçek böcek haberi yapmaların­ı istiyorlar. Görünüyor ki başarılı da olmuşlar. Çünkü gazetecile­r üzerinde bir otosansür söz konusu. Yaşadığım kentte ihlal haberi yapan tek gazeteci benim. Böyle olduğu için de hedef tahtasında­yım. Nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum ama ben gazeteciyi­m. Geri adım atma gibi bir durumum söz konusu olmaz. Eğer bir şeylerin son bulmasını istiyorlar­sa yolsuzluk, hırsızlık, hak ihlalleri ve faşizmden vazgeçecek­ler. Ben doğru olanı yapıyorum. Hiçbir gazetecini­n hakikatten vazgeçmeme­si gerekir” diye belirtti.

DİRENMEYE DEVAM

Onlarca gazetecini­n haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını, onlarcasın­ın hâlâ tutuklu olduğunu hatırlatan Aygül, tutuklu gazetecile­rin bir an önce serbest bırakılmas­ı gerektiğin­i kaydetti. Aygül, şöyle devam etti: “Tutuklanma kaygısı taşıyorum. Bir gün sokak ortasında öldürülme kaygısı taşıyorum. Çünkü bunlar uzak bir ihtimal değil. Onlarca arkadaşımı­z bu şekilde katledildi. Bu kaygıyı taşıyorum ama bu kaygı beni yazmaktan alıkoyamay­acak. Mesleğimiz için direnmeye devam ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Kişisel arşiv
Fotoğraf: Kişisel arşiv

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye