Evrensel Gazetesi

‘Cezaevinde­n cenazeleri çıkmasın’

-

BATMAN’DA farklı tarihlerde tutukla nan Fırat (24) ve Emrah (30) Nebioğlu kardeşler, yaşadıklar­ı ağır sağlık sorunla rına rağmen tahliye edilmiyor.

“Terör örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuk lanan Fırat Nebioğlu’nun geçirdiği felç nedeniyle yüzde 92 engelli raporu bulu nuyor. Böbrek yetmezliği nedeniyle diya lize bağlı yaşamını sürdürüyor. Ayrıca görme ve işitmede sorun yaşıyor. Böbrek yetmezliği nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesin­den “Cezaevinde kalamaz” raporu aldı. Adli tıp kurumu (ATK) ise “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi. Böbrekleri iflas eden Fırat Nebioğ lu’nun böbrek nakli talepli 3 başvurusu yanıtsız bırakıldı.

Emrah Nebioğlu ise IŞİD’IN Kobanê saldırılar­ına karşı yapılan eylemlerde ba şına isabet eden kurşunla felç kaldı. Son rasında “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla açılan davada 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. Ceza Yargıtayda inceleme aşamasında. Batman Bölge Devlet Has tanesi tarafından yüzde 94 engelli raporu verilen Emrah’ın da görme kayması, işit me kaybı ve yüksek tansiyon gibi sağlık problemler­i bulunuyor.

İki çocuğu cezaevinde olan anne Rahi me Nebioğlu, çocukların­ın hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandı­ğını ifa de ederek “Fırat küçük yaştaydı. Cezaevi ne sağlam giren oğlum şu an diyalize bağlı yaşam mücadelesi veriyor. İki böbreği if las etmesine rağmen böbrek nakline izin verilmiyor. Oğlumun cenazesi çıksın iste miyorum. Bana oğlumu verin tedavi ede lim. Aileden böbreği uyanlar var” dedi.

Emrah’ın da hasta olmasına rağmen tutuklandı­ğını söyleyen anne Nebioğlu “Emrah dışarıdayk­en Fırat için birlikte mücadele ediyorduk. Ancak o da hasta haliyle tutuklandı. İki oğlum da cezaevin de yaşam mücadelesi veriyor. Yetkililer hiçbir talebimize cevap vermiyor. Hasta lıkları olan 2 insan nasıl olur da cezaevin de tutulur? Bu işkence son bulsun. Ceza evinden cenaze çıkmasın” çağrısında bu lundu. (Batman/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye