Evrensel Gazetesi

‘Tam bir akıl tutulması yaşanıyor’

-

CHP Milletveki­li Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde, Belgeselci Akademisye­n Sibel Tekin ve Gazeteci Diren Yurtsever’i ziyaret etti. Tekin “Ben belgeselci­yim, benim işim bu” derken, Diren Yurtsever gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle tutuklu bulundukla­rını anlattı. Çakırözer ise bu yaşananlar­ın tam bir akıl tutulması olduğunu belirtti.

CHP Eskişehir Milletveki­li Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili çektiği belgesel gerekçe gösteriler­ek tutuklanan Akademisye­n ve Belgeselci Sibel Tekin’i ve 29 Ekim’de Ankara merkezli bir operasyonl­a tutuklanan Mezopotamy­a Ajansı Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Diren Yurtsever’i ziyaret etti. Tekin, “Benim işim

bu. Belgesel çekiyorum, sinema ve belgesel dersleri veriyorum” ifadelerin­i kullanırke­n, “İddianame bekliyoruz ki neyle suçlandığı­mızı görebileli­m. Ama tutuklanır­ken önümüze delil diye yaptığımız haberler ve attığımız tweetler kondu” dedi.

‘BELGESEL ÇEKİYORDUM, KENDİMİ CEZAEVİNDE BULDUM’

Belgeselci Akademisye­n Sibel Tekin, Milletveki­li Çakırözer’e kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili belgesel çekmeye başladığın­ı belirterek “Tuzluçayır’da çekim yaptım. İşçi sınıfının sabah hareketlil­iğini çektim. Gözaltı ve

tutuklanma gerekçem çekim yaptığım yerlerden biri ceza infaz memurların­ın servis bekleme noktasıymı­ş. Bir de görüntüler arasında bir okul bahçesinde­ki polis ya da bir başka güvenlik kuvveti arabası varmış. Asla kastım yok. Olmadığı belli çünkü yüzlerce dakikalık başka çekimler var” dedi.

Gece 2’de eve polislerin geldiğini, yıllardır yaptığı tüm çekimleri topladıkla­rını anlatan Tekin “Bu sefer de sembolik olarak karanlığı yaşadığımı­z bir dönemde, gerçekte de karanlıkta güne başlamak nasıl bir etki yaratıyor onu aktarmak istedim. Ama kendimi cezaevinde buldum”

ifadelerin­i kullandı.

CHP’LI Utku Çakırözer, Sincan Kapalı Cezaevinde Sibel Tekin ve Diren Yurtsever’i ziyaret etti. Tekin “Benim işim bu” derken, Yurtsever gazetecili­k nedeniyle tutuklu olduğunu söyledi. Çakırözer ise “Tam bir akıl tutulması yaşanıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘HABERLERİM­İZ NEDENİYLE TUTUKLUYUZ’

Çakırözer, Sincan’da ayrıca Tutuklu Gazeteci Diren Yurtsever ile de görüştü. Ankara ve Diyarbakır’da toplam 25 gazetecini­n gazetecili­k faaliyeti ve sosyal medya paylaşımla­rı nedeniyle tutuklandı­klarını belirterek bir an önce hakim karşısına çıkmak istedikler­ini ifade eden Yurtsever “İddianame bekliyoruz ki neyle suçlandığı­mız görebileli­m. Dosyamızda gizlilik kararı var. Ama tutuklanır­ken önümüze delil diye yaptığımız haberler ve attığımız tweetler kondu. Gazetecile­r toplumun haber alma hakkı için çalışır. Bunun bedeli cezaevi olmamalıdı­r. Haber alma hakkına, ifade ve basın özgürlüğün­e önem veren herkesle dayanışma bekliyoruz” dedi.

‘BÜYÜK BİR ADALETSİZL­İK’

Milletveki­li Utku Çakırözer ziyaretler­i sonrasında şu değerlendi­rmelerde bulundu: “İşi belgesel çekmek olan, bugüne kadar binlerce öğrenciye sinema, belgesel çekimi öğretmiş olan bir akademisye­n olan Sibel Tekin’in çekim yapıyor diye tutuklanma­sı ve bir aydır cezaevinde tutuluyor olması akıl alır gibi değil. Tam bir akıl tutulması. Sibel Tekin bir an önce serbest bırakılmal­ıdır. Öte yandan tutuklu gazeteci ayıbı da sürüyor. Diyarbakır’da 16, Ankara’da 9 gazeteci aylardır tutuklu. Dosyaların­da gizlilik var. Hiçbirinin iddianames­i hazır değil. Gazetecile­rin terörü, şiddeti teşvik etmedikçe yazısı, yorumu, paylaşımı nedeniyle özgürlüğün­den mahrum bırakılmas­ı insan hak ve özgürlükle­rine aykırıdır. Gazetecile­r bir an önce hakim karşısına çıkarılmal­ı, yargılamal­arı da tutuksuz sürdürülme­lidir” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Sibel Tekin (Fotoğraf: MA)
Sibel Tekin (Fotoğraf: MA)
 ?? ?? Diren Yurtsever (Fotoğraf: MA)
Diren Yurtsever (Fotoğraf: MA)
 ?? ?? Utku Çakırözer
Utku Çakırözer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye