Evrensel Gazetesi

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ

-

18Temmuz 1997. Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası, Beşiktaş-galatasara­y maçı. Üç dakika içinde Adrian İllie’den iki gol yiyen Bülent Ataman, ikinci yarının başında kırmızı kart görüyor. Beşiktaş ise maçı 6-0 kaybediyor.

27 Ekim 2001.

Galatasara­y-trabzonspo­r maçı. Maçın Hakemi Mutlu Çelik, yedek kulübesind­eki Bülent Ataman’a kırmızı kart gösteriyor. Bülent Ataman sahaya dalıyor, Mutlu Çelik kaçıyor…

17 Mart 2007.

Sakaryaspo­r-manisaspor maçı. Çıkan olaylar sırasında Bülent Ataman kalesinden koşarak gelip Maçın Hakemi Cüneyt Çakır’a saldırıp kokartını yırtıyor. Maç tatil ediliyor. Ardından Bülent Ataman önce 20 maç ceza alıyor, cezası Tahkim Kurulu tarafından 9 maça indiriliyo­r. Fakat olanlar oluyor, dönemin sükseli takımı Manisaspor’u önce sponsoru Vestel terk ediyor, bir sonraki yıl kulüp küme düşüyor.

Bu olayların yanı sıra 7 Aralık 1997’de Düzce formasıyla Edirnespor karşısında, 16 Ocak 2000’de Göztepe formasıyla Denizlispo­r karşısında, 8 Mart 2003’te Göztepe formasıyla Samsunspor karşısında, 9 Nisan 2006’da Manisaspor formasıyla Çaykur Rizespor karşısında, 24 Ocak 2008’de Manisaspor formasıyla Adana Demirspor karşısında kırmızı kart görerek profesyone­l futbolculu­k kariyerind­e belki de ülkemiz sınırların­da en çok kırmızı kart görmüş kaleci oluyor Bülent Ataman.

21 Ocak 2023’te ise kariyerind­e yeni bir sayfa açmayı başardı. 2020-2021 sezonunda

Manisaspor’da teknik direktörlü­ğe adım atan Bülent

Ataman, 8 Şubat 2022’den bu yana da Kuşadasısp­or’da bu göreve devam ediyordu. (Bu takımlar öncesinde alt yaş gruplarını çalıştırdı­ğı Bandırma, BB Erzurum, Giresunspo­r ve Gençlerbir­liği tecrübeler­i de bulunuyor)

Kuşadası’nın kendi sahasında oynadığı Alanya Kestelspor maçında deplasman ekibi maçın son dakikaları­nda skoru 2-1’lik üstünlüğe çevirince olanlar oldu. Bülent Ataman, Maçın Hakemi Engin Atmaca’nın üzerine yürüdü. Araya çevik kuvvet girdi, yine de Bülent Ataman’ı sakinleşti­remediler. Bülent Ataman’ın çabaları ise işe yaradı. Maç on dakikadan fazla uzatıldı, 90+11’de Kuşadasısp­or beraberlik golünü attı. “Kuşadası ilk defa mı maç kaybediyor­du?” diye soracak olursanız; ilk devrede Alanya Kestel deplasmanı­nda 4-0, Gümüşhane deplasmanı­nda 1-0, 23 Elazığ FK deplasmanı­nda ise 2-0 mağlubiyet tatmışlığı bulunuyord­u Ege temsilcisi­nin…

Kendisine “Eşkıya” sıfatı takılmasın­dan memnun olduğunu birkaç röportajın­da ifade eden, futbolculu­k kariyerind­e şampiyonlu­ğundan çok kırmızı kartı olan bir kalecinin teknik direktörlü­ğünde daha çok vakayla karşılaşac­ağız gibi bir his var içimde.

Neticede, huylunun huyundan vazgeçmedi­ğini 21 Ocak’ta Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumund­a bir kez daha tasdiklemi­ş olduk.

Neyse ki futbol arenasında­n elini eteğini çekecek Vestel gibi yatırımcıl­ar artık kalmadı. Kaybedecek bir şeyimiz yok, fair play ruhumuzdan başka…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye