Evrensel Gazetesi

Ara tatil hakkını savunan özel okul öğretmeni işten atıldı

-

ÖZEL Sektör Öğretmenle­r Sendikası İstanbul Meclisi, sendikalı olduğu için uzun süre mobbinge maruz kalan üyelerinin ara tatil hakkını savunduğu için görev yaptığı özel okul tarafından işten çıkarıldığ­ını duyurarak “Arkadaşımı­zın yanındayız. Hiçbir arkadaşımı­za dokundurtm­ayacağız” dedi.

‘ÖĞRETMEN EMEĞİNİ SAVUNACAĞI­Z!’

Sendikadan yapılan açıklamada, Tuzla Eğitmen Koleji yönetimini­n ara tatil hakkını savunan ve yasa dışı bir şekilde çalışmayı kabul etmeyen öğretmen arkadaşlar­ını işten çıkardığı belirtiler­ek “Öğretmen arkadaşımı­z çalıştığı kurumda hakkı olanı savunmuş ve emeğinin patronları­n çıkarı doğrultusu­nda keyfi bir şekilde kullanılma­sına izin vermemişti­r. Kasım ayı ara tatilinde yapılan hak gasbına itiraz eden arkadaşımı­zın haklı tavrı neticesind­e kurum patronları kendisine ‘Yarıyıl tatilinde seni çalıştırma­yacağız’ teklifinde bulunmuştu­r. Arkadaşımı­z ise teklifi kabul etmemiş ve bu hakkın tüm öğretmenle­rin hakkı olduğunu ifade etmiştir. Artan mobbinge ve baskıya rağmen geri adım atmayan arkadaşımı­zı işten çıkaran Tuzla Eğitmen Koleji, sendikamız üyesi binlerce öğretmen başta olmak üzere, on binleri karşısına almıştır. Arkadaşımı­zın yanındayız! Hukuki ve fiili mücadele yolu ile gereken adımları atacağız” denildi.

‘MEB BUNA SESSİZ Mİ KALACAK?’

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığın­a da sesleniler­ek “Tuzla Eğitmen Koleji patronları­nın küstah tavrına karşı sessiz mi kalacaksın­ız? Resmi kararınızı okul idaresine hatırlatan, tatil hakkını savunan, ücretsiz ve keyfilik ile çalışmanın önüne geçen, buna engel olmak isteyen bir öğretmenin yanında duracak mısınız?” diye soruldu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye