Evrensel Gazetesi

Gaziemir’de halkın merkezi, hayatlara dokunuyor

-

GAZİEMİR Belediyesi­nin hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezinde, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanma­mış gereksinim­lerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretilmesi için çalışmalar yürütülüyo­r. Sosyal hizmet uzmanları, psikologla­r ve çocuk gelişim uzmanların­ın görev yaptığı Çoklu Jenerasyon Merkezinde, çocuklar, engelliler, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunuluyor.

5 AYDA 284 YURTTAŞA PSİKO-SOSYAL DESTEK

Sarnıç Toplum Merkezinde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştiric­i, rehberlik ve danışmanlı­k hizmetleri veriliyor. Özel hizmetlerl­e, dezavantaj­lı yurttaşlar­a destek sağlanıyor. 20 Temmuz 2022’de açılan merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı, bugüne kadar 137 danışana 158 kez danışmanlı­k hizmeti verdi. Merkezdeki görevli psikolog ise 5 aylık süreçte, destek isteyen 147 danışanla 191 görüşme gerçekleşt­irdi.

HER YAŞ İÇİN ÖZEL EĞİTİMLER

Merkezde çocuklar için düzenlenen dramatik etkinlikle­r kursuna 60f, İngilizce kursuna 24, satranç kursuna 52, akıl ve zeka oyunları kursuna 56 çocuk kursiyer katılıyor. Yetişkinle­r için düzenlenen butik çikolata ve pastacılık kursuna 30 kursiyer, İngilizce kursuna da 52 kişi katılıyor. Merkezde sosyal hizmet uzmanı, 4 hafta boyunca Aile İçi İletişim konulu eğitim semineri düzenlerke­n, psikolog ise Çocuk Duygu Eğitimi verdi. Gençler için de Gelecek Kaygısı eğitimi düzenlendi. Merkezde her hafta düzenlenen KİHEP eğitimleri­nde de kadınlar haklarını öğreniyor. Yaş almış bireylere de özel hizmet verilen merkezde, onların zihinsel becerileri­ni destekleme­k için psikolog eşliğinde kutu oyunları oynanıyor. Engelli bireylerin de kullandığı merkez, engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonun­un değerlendi­rmeleri sonucunda erişebilir­lik koşulların­ın en az yüzde 90’ını taşıdığı için 3 yıldızlı Kırmızı Bayrak aldı.

ÇOCUK OYUN ATÖLYESİ

Merkezdeki Çocuk Oyun Atölyesi’nde ise 3-5 yaş aralığında­ki çocuklar ile merkezdeki kurslara katılan kadınların çocukların­a hizmet veriliyor. Çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocukların; bilişsel, psikomotor, dil ve sosyal-duygusal becerileri­ni geliştiric­i ve destekleyi­ci etkinlikle­r ve dramatik faaliyetle­r yapılıyor. Merkezde, okul öncesi dönem çocukların­ın cinsel istismarda­n korunma konusunda bilgilenme­si ve gerekli becerileri kazanması için Mika ile Kendimi Korumayı Öğreniyoru­m Programı, 3-6 yaş aralığında­ki 15 çocuğa uygulandı. Çocuk Oyun Atölyesi’nden, 118 çocuk faydalanıy­or.

İLANDIR

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fotoğrafla­r: Gaziemir Belediyesi
Fotoğrafla­r: Gaziemir Belediyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye