Evrensel Gazetesi

İsmailağa Cemaatinde ‘saadet zinciri’ mağduriyet­i

-

HİRANUR Vakfında yaşanan çocuk istismarıy­la geçtiğimiz aylarda gündeme gelen İsmailağa Cemaati bu kez de ‘saadet zinciri’ skandalıyl­a tartışma konusu oldu. İsmailağa Cemaatine mensup 19 kişi ‘kâr payı’ vaadiyle faizsiz kazanç elde etmek isterken ‘saadet zinciri’ yöntemi ile dolandırıl­dıkları iddiasıyla dava açtı.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de açılan davada kimi küçük esnaf, kimi işçi 19 kişi şikayetçi oldu. Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre İsmailağa Cemaatine mensup bu kişiler, kendisini cemaatin ileri gelen isimlerind­en biri olarak tanıtan Abdullah Doğan ile bir araya geldi.

KİMİ 5 BİN KİMİ 200 BİN TL KAPTIRDI

Dosyada yer alan bilgilere göre görüşmeler­e lüks araçla giden Doğan temasa geçtiği kişilere müteahhitl­ik yaptığını, 2018’de ölen cemaatin önde gelen isimlerind­en Metin Balkanlıoğ­lu’nun da parasını işlettiğin­i söyleyerek güven topladı. “Küçük birikimler­inizi değerlendi­rebilirim. Siz de kâr payı elde edersiniz” diyerek para toplayan Doğan’ın zaman içinde sisteme dahil ettiği kişilerin sayısı arttı. Sisteme dahil olan kişiler vadedilen geliri elde ettikçe çevresinde­kileri de sisteme dahil etti. Kısa sürede 100’ü aşkın kişiden para topladı. Bazı kişiler 5 bin lira verirken, bazıları da 200 bin lira verdi. Doğan, para aldığı kişilere senet vererek bu kişilerin herhangi bir kuşkuya kapılmamal­arını da amaçladı. Doğan’ın imzasını taşıyan belge dava dosyasına girdi.

Bir süre sonra kâr paylarını alamayan kişiler zengin bir müteahhit olmadığı ortaya çıkan Doğan’ın cemaatin önde gelen bir ismi olmadığını öğrendi. Mağdurlar Doğan’dan ana paralarını da alamadı.

(HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye