Evrensel Gazetesi

VATANDAŞ NASIL MEVSİMİNDE TÜKETECEK?

-

PAZAR esnafı ve vatandaşı dinleyen CHP Milletve kili Ömer Fethi Gürer ise siyasi iktidara mensup yöne ticilerin “mevsiminde tüketin” dediği meyve ve sebze lerin fiyatların­ın astronomik rakamlara ulaştığını belir terek, “Vatandaş mevsiminde meyve ve sebze ala maz, tüketemez duruma geldi. Turp, karnabahar, ıs panak, havuç, pırasa, marul gibi ürünlerin yanına bile yaklaşılmı­yor. Birden çok yurttaşın filesine baktım. Zo runlu ihtiyaç sayılacak birkaç ürün dışında alışveriş dahi yapamamışl­ar. Sandıkta bu iktidarı artık gönde receğiz. Yeter diye dert yandılar” dedi.

ZARAR EDEN PAZARCI TEZGAH AÇAMAMIŞ

Pazarcı esnafının artık çoğunlukla bu işi yapmama düşüncesin­e girdiğini aktaran Gürer, “Geçen hafta tez gah açan bir esnaf zarar ettiği için bu hafta pazarda tezgah bile açmamış, haftaya muhtemeldi­r ki bugün tezgah açan pazarcılar­ın bir kısmı da tezgah açmaya cak. Markete göre fiyatlar daha uygun olsa da vatan daşın alım gücü kalmayınca alışveriş yapamıyor. Giye cek alan da yok. Kullanabil­diği kadar eldeki ile idare ediyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ NASIL GEÇİNECEK?

Gürer, “Eskiden pazara giden vatandaş, evine file leri doldurarak giderdi. Şimdi ya taneyle ya da yarım kilo ihtiyaç olanla alışveriş yapıyor. Salatalık ve doma tesin 20 liranın üstünde olduğu bir ortamda dar gelirli vatandaş, emekli, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan nasıl geçinecek? Ücretlere artış yapıldığı an tüm ürün fiyatları artmış, Çukurova ve Ereğli’den ürün bölge pazarına geliyor. Bir saatlik mesafeden gelen ürün fiyatları katlamış, hem pazarcı esnafı hem de va tandaş ciddi bir şeklide durumdan şikayetçi” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye