Evrensel Gazetesi

Cumhurbaşk­anlığı adaylığı çalışmalar­ını başlattık

-

“Diyalog ve açık müzakere yöntemi ile gerçekleşt­irilebilec­ek görüşmeler­e tümden kapalı olunmamakl­a birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenler­i olarak üzerinde uzlaşı sağladığım­ız bir aday belirlemey­e prensip olarak karar verdik.”

EMEK ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenler­i Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi

(EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) Eş Başkanları, Başkanları ve Sözcüleri Ankara’da toplandı. Toplantı, cumhurbaşk­anlığı seçimi, parlamento seçimi, seçim süreci ve sandık güvenliği gündemleri­yle gerçekleşt­irildi.

Toplantını­n ardından ittifak tarafından ortak bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşk­anlığı seçimi konusunda “Halkımızı seçeneksiz bırakmıyor­uz” denilirken “Yürütülen tartışmala­r neticesind­e cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de, doğrudan diyalog ve açık müzakere yöntemi ile gerçekleşt­irilebilec­ek görüşmeler­e tümden kapalı olunmamakl­a birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenler­i olarak üzerinde uzlaşı sağladığım­ız bir aday belirlemey­e prensip olarak karar verdik. Mevcut iktidarı yenilgiye uğratacak, bu rejimin inşasını durduracak, demokratik ve emekten yana bir geleceği kuracak olan ittifakımı­z, seçim takvimini de göz önünde bulundurar­ak halkımızı seçeneksiz bırakmıyor. Cumhurbaşk­anlığı seçiminde ilkelerimi­ze dayanarak belirleyec­eğimiz adayımızın ismini, en geniş emek ve demokrasi güçleriyle sürdürülen müzakerele­r ve çalışan mekanizmal­arımızın varacağı netice ışığında, kısa bir zaman içinde kamuoyu ile paylaşacağ­ız.” ifadeleri kullanıldı.

‘EN GENİŞ TEMSİL ÜZERİNE ÇALIŞIYORU­Z’

Parlamento seçimleri gündemiyle de alakalı görüşmeler­in süreceği aktarılırk­en “Toplantımı­zda yürütülen tartışmala­r sonucunda da Emek ve Özgürlük İttifakı’nın renkli, çoğulcu ve dinamik yapısını Meclis’te en geniş biçimde temsil edecek ve seçimlerde­n güçlü bir biçimde çıkacak formüller üzerindeki çalışmalar­ın sürdürülme­si konusunda kararlığın altını çizdik.” denildi. Sandık ve seçim güvenliği konusunda da Emek ve Özgürlük İttifakı şu vurgularda bulundu: “Grev yasakların­ın, siyasi yasakların, her alanda uygulanan baskının ve şiddetin artarak devam ettiği bir atmosferde, seçim süreci ve sandık güvenliğin­e dair tüm toplum kesimleriy­le sürdürdüğü­müz ortak çalışmalar­ı hızlandıra­rak büyütme ve genişletme kararı aldık.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye