Evrensel Gazetesi

Siyasi lince karşı ortak tavır

-

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesin­i hedef alarak, “HDP kapatılmal­ıdır, hem de vakit kaybetmeks­izin” sözlerine partisinin grup toplantısı­nda cevap verdi. Bahçeli’nin AYM’YE şantaj yaptığını söyleyen Sancar, “Öyle anahtarlar var ki elimizde koyduğunuz her kilidi çatır çatır açarız. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız” dedi.

GRUP TOPLANTISI­NA İTTİFAK BİLEŞENLER­İ DE KATILDI

Emek ve Özgürlük İttifakı kapatma davası ve HDP’YE hazine blokuna karşı ortak tavır göstermek için grup toplantısı­na katıldı.

Hdp’nin bu haftaki grup toplantısı­na, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenler­inden Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk, EHP Sözcüsü Özge Akman, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyeleri Perihan Koca, Juliana Gözen, Pelin Kahiloğull­arı, Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Yöneticile­ri Erdal Ataş, Dilşat Cambaz Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün’ün yanı sıra Kurdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, PM Üyesi Haydar Cihaner katıldı.

Grup toplantısı­ndaki konuşmasın­da partisinin seçimlere hazır olduğunu da belirten Sancar, “Bu seçim kararının açıklanaca­ğı an cumhurbaşk­anının görevden affını isteme anına dönüşecekt­ir” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ’YE YANIT VERDİ

Sancar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’YI hedef göstermesi ve AYM’YE talimat vermesine ilişkin de şöyle dedi:

“Bugün iktidarın küçük ortağı buradan esti gürledi yine. AYM’YE talimatlar gönderiyor. Bırakın talimatlar­ı, AYM’YI tehdit ediyor, açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor. Artık anayasa diye bir şey kalmadı. Apaçık bir şekilde Anayasa’yı ayaklar altına alma konusunda en ufak bir çekinceler­i yok. Çünkü kurtuluşla­rı hukuksuzlu­ktadır, zorbalıkta­dır. Öyle biliyorlar. Seçimlerin adil ve demokratik geçebilmes­i için bizim hakkımızda­ki kapatma davasının seçimler sonrasına ertelenmes­ini istedik. AYM’YI tehdit ediyor, diyor ki ‘Eğer bu kararı derhal HDP aleyhine almazsanız hainsiniz’. Şimdi yargıya bundan daha açık tehdit olabilir mi? Bu sadece Mhp’nin söylemi olarak anlaşılmam­alıdır. Bu iktidarın politikası­dır. Bu rejimin politikası­dır. Yapılan her şey birlikte yapılmakta­dır, hesabını da halka birlikte verecekler.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ?? Fotoğrafla­r: TBMM
Fotoğrafla­r: TBMM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye