Evrensel Gazetesi

İzmir’i Yazıyorum projesi tanıtıldı

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sine ma Ofisi ile İzmir Vakfı ortaklığı ve Buca Be lediyesini­n desteğiyle İzmir’e ait senaryo, hi kaye veya podcast fikirlerin­in eser haline dö nüşmesi için başlatılan “İzmir’i Yazıyorum” projesi Tarihi Havagazı Fabrikasın­da tanıtıldı. Tanıtıma Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Yönetmen, Yazar ve Oyuncu Ezel Akay, Senarist Levent Kazak, Antropolog ve Yazar Irmak Zileli, İzmir Büyükşehir Beledi yesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Bü yükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı ları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay ile sanat severler katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hayat pahalılığı, yok sullaşma, bütün bunlar bir arada yaşanıyor. Nefes almak için, geleceği kurgulamak için, baskıya direnme gücü bulabilmek için sanata ihtiyaç var. Sanat salonlarda sadece birilerini­n keyfi yerine gelsin diye üretilen bir şey değil. Müzik, sinema, edebiyat bize hem nefes aldı rıyor hem dayanma gücü veriyor hem de gele ceği kurgulamam­ıza imkan veriyor” dedi.

‘İZMİR HİKAYELERİ­Nİ BİZ DE MERAK EDİYORUZ’

Yönetmen ve Oyuncu Ezel Akay da “Bizim işimiz hikaye anlatmak. Meslektaşl­arımızın sayısının artmasını istiyoruz. Türkiye’de şehir lerin hikayeleri­nin çok sınırlı olduğunu dü şündük. Birçok şeyle beraber edebiyata da il ham vermiş bir şehirden başlamaya karar ver dik. İzmir hikayeleri­ni biz de merak ediyoruz” diye konuştu. Senarist Levent Kazak ise “Çer çevemiz muhteşem, hikayeyi İzmir üzerinden anlatacağı­z” derken, Antropolog ve Yazar Ir mak Zileli de “İzmirliler­in de, İzmir’de yaşa yanların ya da yolu bu kentten geçenlerin de tanık olduğu pek çok deneyim var. Her biri nin çok kıymetli olduğunu biliyoruz” diye ifa de etti. İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Ka raca ise İzmir’i Yazıyorum projesi hakkında bilgilendi­rme yaparak şimdiye kadar 750’den fazla başvurunun geldiğini söyledi.

İZMİR’İ YAZIYORUM PROJESİ

“İzmir’i Yazıyorum” projesi, içinde İzmir ve İzmir’e ait unsurların yer aldığı senaryo, hikaye ve podcast gibi alanlarda yazarların eğitilmesi, tüm üretim sürecinde danışmanla­r la desteklenm­esi ve sanat ürünlerini­n ortaya çıkarılmas­ı için tasarlandı. İzmir ve çevresinin sanatı, kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, spo ruyla ilgili yeni sanat ürünlerini­n üretilmesi­ni sağlayacak kapsamlı bir eğitim programı içe ren projenin sonucunda toplam 900 kişi üc retsiz temel atölyelere katılacak ve yapımcı larla görüşmeye hazır 10 senaryo, bir kitapta toplanabil­ecek 20 hikaye, yayına hazır 20 po dcast son ürün haline getirilece­k. Herkese açık ve ücretsiz olan eğitime kayıt olmak için son başvuru tarihi 10 Şubat 2023. Başvurular ise Senaryo Stüdyosunu­n web sitesinden yapı lıyor. Online yapılacak eğitimleri­n sonunda seçilen eserlerin yazarları, senaryo stüdyosu çevrim içi atölyeleri­nde Levent Kazak, Ezel Akay, Irmak Zileli, Elif Çongur, Melisa Üne ri, Nida Dinçtürk, Hale Aksu Engin gibi isim lerle çalışacak ve eserlerini son ürün haline getirecek. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye