Evrensel Gazetesi

Gazeteci Yazar Orhan Erinç son yolculuğun­a uğurlandı

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Cemiyeti Önceki Başkanı, Cumhuriyet gazetesi önceki genel yayın yönetmenle­rinden Gazeteci Orhan Erinç son yolculuğun­a uğurlandı. Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti (TGC) önünde düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto

Erinç için “Babaıali’nin belleği” derken, hayatını kaybetmesi­nde Cumhuriyet gazetesi davasının önemli etkisi olduğunu söyledi.

TGC’DE 12 yıl başkanlık yapan Orhan Erinç için düzenlenen törene Orhan Erinç’in kızları Esra ve Aslı Erinç, Türkiye Gazetecile­r

Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman İhsan Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Güldağ, Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Aktaş, gazetecile­r Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, TGS Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın İş Başkanı Faruk

Eren, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, TİP Milletveki­li Ahmet Şık başta olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı.

‘ORHAN ERİNÇ BABIALİ’NİN BELLEĞİYDİ’

Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Orhan Erinç benim 62 yıllık dostumdu. Kaybı beni çok üzdü. Orhan Erinç, laik Türkiye Cumhuriyet­i’nin savunucusu olan yazarlarda­n biriydi” dedi.

“Orhan Erinç Babıali’nin belleğiydi. Çok iyi bir köşe yazarıydı. İmla hatası hiç yapmazdı” diyen Olcayto “Orhan Erinç’i kaybetmemi­zde Cumhuriyet davasının önemli etkisi oldu. Stres hastalıkla­rın en önemlisidi­r. Orhan Erinç’i hiç unutmayaca­ğız” ifadelerin­i kullandı.

‘MUHABİR HEYECANINI HİÇ KAYBETMEDİ’

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise yaptığı konuşmada Erinç’i “Önceki başkanları­mızdan Nail Güreli, Orhan Erinç için ‘Kanunlar Dairesi Başkanı’ derdi. Tgc’nin açıklamala­rının hukuka uygun olmasına çok dikkat ederdi. En gergin ortamlarda bile sakin yaklaşımı ile durumu dengelerdi” diyerek anlattı.

Güneş şöyle devam etti: “Türkiye’nin içinden çıkamadığı­mız gergin ikliminde her şeyin sakince konuşulabi­leceğini hissettiri­rdi. Orhan Erinç, Cumhuriyet davasında çalışma arkadaşlar­ıyla birlikte uğradıklar­ı tüm haksızlıkl­ara karşı yine savunmasın­ı öfkelenmed­en sakince yaptı, haksızlıkl­arı dile getirdi. İnsanlara, olaylara, haberlere bakışında, yazdığı köşe yazılarınd­a muhabir heyecanını hiç kaybetmedi.”

‘HALKIN HABER ALMASINDAN YANAYDI’

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner ise “Sevgili Orhan benim Cumhuriyet gazetesind­en arkadaşım, dostumdu. Düşüncenin özgür olmadığı bir ülkede insanın da özgür olmayacağı­nı bilen bir insandı. Haber alma ve haber alma özgürlüğün­ün olduğu bir ülkeden yanaydı. Onun için mücadele etti” dedi .

(MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: TGC
Fotoğraf: TGC

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye