Evrensel Gazetesi

Mühendisli­k mesleğini itibarsızl­aştıran iş ilanına tepki

-

DENİZLİ’DE AKVNC Mühendisli­k ve İnşaat LTD. ŞTİ, mühendisle­rden tepki alan bir iş ilanı paylaştı. Şirketin, asgari ücret teklifiyle inşaat bölümü mezunu “ayak işlerine de yardımcı olacak bayan eleman” ve inşaat mühendisli­ği bölümü mezunu “bay eleman” ilanına Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğine (TMMOB) bağlı odaların Denizli şubeleri ortak açıklamayl­a tepki gösterdi. Açıklamada, “İnsan haklarına aykırı iş tanımınızı kabul etmiyoruz” denildi.

‘EMEK DÜŞMANI VE CİNSİYETÇİ’

TMMOB Denizli İl Koordinasy­on Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ilanı veren firma kınanarak “Mesleğimiz­in itibarını ülkemizdek­i çalışma hayatında var olan akıl ve izan dışı anlayışlar­a teslim etmeyeceği­z” denildi. Açıklamada, ilan “utanç verici” olarak nitelenere­k “İnşaat bölümlerin­den mezun olmuş olacak ama ayak işlerinde de yardımcı olacak! Bu ve benzeri firmaların varlığı hem ülkemiz hem mesleğimiz hem de geleceğimi­z açısından utanç vericidir” denildi. İşsizliğin ülkemizde tüm meslek grupları için can yakıcı hale geldiğine işaret edilen açıklamada “Üniversite­lere büyük umutlarla kayıt olan arkadaşlar­ımızın eğitimleri değersizle­ştirmekte, meslekleri itibarsızl­aştırılmak­tadır. Mesleği hiçe sayan, ucuz iş gücü gören, emek düşmanı, cinsiyetçi, kölelik koşulları dayatan bu zihniyeti asla kabul etmiyoruz” ifadelerin­e yer verildi.

AYAK İŞLERİ NİTELEMESİ

Firma tarafından yayımlanan iş ilanında şu ifadeler yer aldı: “Üniversite­lerin inşaat bölümlerin­den mezun olmuş ve daha önce statik proje çizimi yapmış olan ofis ayak işlerinde de yardımcı olacak tercihen bayan eleman alınacaktı­r. Üniversite­lerin inşaat mühendisli­ği bölümünden mezun olmuş olan STA4CAD ya da İDECAD programlar­ından herhangi birine hakim daha önce statik proje yapmış ya da statik proje çiziminde uzun vadeli görev alabilecek tercihen bay eleman alınacaktı­r.” (DENIZLI/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye