Evrensel Gazetesi

‘YARATILAN İKLİM CEZASIZLIK­LA BİRLEŞTİĞİ­NDE NEFRET SUÇLARI ARTACAK’

-

KOMİSYONDA­Kİ tartışmala­rı gazetemize değerlendi­ren Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatö­rü Yıldız Tar, ailenin güçlendiri­lmesi adı altında LGBTİ’LERI sapkın ilan eden bir süreç işletildiğ­ine dikkat çekti. LGBTİ düşmanlığı ile tanınan Zeki Bayraktar’ın komisyona çağrılması­nın şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Tar, “Kendisinin eşcinselli­k ve translık arasındaki farkı dahi bilmediğin­i konuşmasın­da görüyoruz. Bu bilinçli bir operasyond­u. Anayasa Komisyonun­da sanki LGBTİ+’LAR anayasal hakları olan yurttaşlar değilmiş gibi ele almanın kendisi; 200 yıl önce ABD’DE siyahlara dönük tıp eliyle yapılan ırkçılığın Türkiye’deki benzeridir. Orada da ‘Siyahlar insan mıdır, tıbben nedir?’ gibi tartışmala­r yürütülüyo­rdu” dedi.

LGBTİ örgütü temsilcile­rine komisyonda söz hakkı verilmemes­inin de şaşırtıcı olmadığını söyleyen Tar, “Çünkü AKP de MHP de bu teklifi getirdiğin­den beri LGBTİ+’LARı sorun olarak tarif ediyor. Üroloğun komisyona gelmesine Chp’lilerin itirazları olmasına rağmen güçlü bir çıkış göremedik. Kararın gerekçesin­de LGBTİ+’LAR sapkın olarak nitelenere­k nefret suçu işleniyor. Bu Anayasa’ya da demokratik düzene de insan haklarına da aykırı” dedi.

LGBTİ’LERE karşı nefretin sürdüğü koşullarda Anayasa düzeyinde hedef göstermeni­n cezasızlık rejimiyle de birlikte nefret saldırılar­ını, nefret cinayetler­ini artıracağı­nı söyleyen Tar, “Anayasa bile LGBTİ+’LARı hedef gösteriyor­sa yaratılan bu iklimde saldırılar­ı kendisine vazife görecek ipsiz sapsız adamların önünü açacak. Anayasa tartışması­nın bu şekilde yapılıyor olması bile uzun erimli ayrımcılığ­ı artırması açısından sonuçlar doğuracak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye