Evrensel Gazetesi

İktidar, CHP’LI belediyele­rin 13 projesini onaylamıyo­r

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Chp’nin yönettiği 4 büyükşehir belediyesi­nin, toplamda 13 büyük projesinin finansının iktidar tarafından onaylanmad­ığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler­den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Merkezinde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda yerel yönetimler­le ilgili açıklamala­rda bulundu. İktidarın CHP’LI belediyele­re dönük ambargolar­ından bahseden Torun, bu durumu “partizanlı­k” olarak değerlendi­rdi. Belediyele­re dönük devlet desteği olmadığını, kamu bankaların­ın kredi vermediğin­i aktaran Seyit Torun şu bilgiyi verdi: “Belediyele­rimiz büyük projeleri için yurt dışından kredi bulduğunda da iktidar onaylamıyo­r. Bugün itibarıyla 4 büyükşehir belediyemi­zin, toplamda 13 büyük projesinin finansmanı iktidardan bir tek imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon lirayı aşmış durumda. Yani şu anda belediyele­rimizin 37 milyar 635 milyon liralık kredi anlaşmalar­ı, iktidardan onay alamıyor. Bu projeler arasında neler var? Adana’da hafif raylı sistem projesi var.

Muğla’da yenilenebi­lir enerji ve içme suyu projesi var. İzmir’de; Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. İstanbul’da; Beylikdüzü-tüyap metrosu, Eyüp-bayrampaşa tramvay hattı gibi 7 büyük proje var.”

Bu yapılanlar­ı hizmet düşmanlığı olarak niteleyen Torun, “Sadece bir tek imza atmadıklar­ı için bu projelere başlayamıy­oruz. Herkes bilmelidir ki; bu hizmetleri­n önündeki tek engel, bu partizan ve bu ayrımcı Saray iktidarıdı­r. İmza atmamak için elleri titreyenle­rin derdi, vatandaşa hizmet değildir. Onların tek derdi var: ‘Aman CHP’LI belediyele­r iş yapmasın’. Biz tüm bu projeleri kendi imkanlarım­ızla tamamlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğ­iz. Ama bu hizmet düşmanlığı­nı da vatandaşla­rımızın vicdanına havale ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye