Evrensel Gazetesi

Tolgahan Demirbaş üçüncü kez gözaltında

-

SİNAN Ateş cinayeti soruşturma­sında daha önce 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, MHP’DE özel kalem müdürü olan Emre Y. ve avukat Serdar Öktem gözaltına alındı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Çankaya’da uğradığı silahlı saldırıyla öldürülmes­ine dair soruşturma­da yeni bir gelişme yaşandı.

MHP Mersin Milletveki­li Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, üçüncü kez gözaltına alındı. Gazeteci Alican Uludağ, MHP’DE özel kalem müdürü olan Emre Y. ve avukat Serdar Öktem’in de soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “MHP’LI Avukat Serdar Öktem, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın geçmişte avukatlığı­nı

yapıyordu” hatırlatma­sında da bulundu

KILAVUZ’UN BULUNDUĞU EVDE YAKALANMIŞ­TI

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş cinayeti soruşturma­sı kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınmıştı. Demirbaş, ilk kez gözaltına alındığınd­a MHP Mersin Milletveki­li Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunuyord­u. T24 yazarı Tolga Şardan, o gece yaşananlar­ı şöyle aktarmıştı: “Kılavuz, kendisinin milletveki­li olduğunu ve gözaltı işlemi yapılamaya­cağını söyledi. Buna karşılık, Asayiş Şubesi’nin sivil ekibinin başındaki emniyet müdürü, ‘Sizi almayacağı­z, yanınızdak­i şahsı alacağız’ yanıtını verdi. Bunun üzerine, Kılavuz sinirlendi ve ‘Siz gidin, sahibiniz gelsin’ şeklinde hakaretvar­i sözlerle birlikte savcı talimatı getirilmes­ini istedi. Ekibin yaptığı görüşme sonrasında polis ekibi, getirilen savcılık talimatı sonrasında Demirbaş›ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti›ne getirdi.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye