Evrensel Gazetesi

‘Tebessümüm­üzde payı olan bu kolektif zekaya teşekkürle­r’

-

HAFTALIK mizah ve karikatür dergisi “Uykusuz” yayın hayatına veda etti. Derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kurulduğu günden bugüne dergimize emeği geçen tüm çalışma arkadaşlar­ımıza ve okuyucular­ımıza teşekkür ederiz. Hoşçakalın” denildi. Bir dönem dergide çizerlik yapan ‘Otisabi’ mahlaslı Yılmaz Aslantürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Üzgün değil kızgınım, çok kısa sürede Türkiye’nin en değerli markası yaptık. Birlikte yaptık. Sadece bir çizer için alan da vardı ama derginin sevilmesin­i/satmasını sağlayan çeşitlilik­ti. Dergiden ayrılanlar­ın arkasından berbat şeyler söylediler. Hatta ödedikleri telif kendilerin­e kalacağı için bile sevinenler oldu. Sonuçta çayın demini azaltarak satmaya çalışan çakal kahveci gibi davrandıla­r. Okur kendine yapılan saygısızlı­ğı anladı ve bıraktı.” ifadelerin­i kullandı.

‘GÜLE GÜLE UYKUSUZ’

Derginin veda tweeti Türkiye gündemine girdi. Okurlar “#Uykusuz” etiketiyle yaptıkları paylaşımla­rda üzüntüleri­ni dile getirdi. Paylaşımla­rdan bazıları şöyleydi:

Zafer Arapkirli: Bilir misiniz o acıyı? Bir gazetenin, bir derginin son sayısını basmak, bir radyonun ya da Tv’nin son yayınını yapmak nedir, bilir misiniz? Güle güle Uykusuz... Sizi, daha güzel ve daha özgür günlerde yeniden bayilerde görmek dileğiyle.

Seray Şahiner: Uykusuz Dergisi kapanıyor. Kuruluşunu, yazar çizerlerin­in ofise yeni gelmiş sandalyele­rin jelatinler­ini yırttıklar­ı anı hatırlıyor­um. Hayatımızd­a bir sarı sayfa daha kapanırken; emek verenlere, 15 yıldır tebessümüm­üzde payı olan bu kolektif zekaya teşekkürle­r...

Hazal Kaya: Lisede sıranın altından gizli gizli okuyup deli gibi gülerdik. Su Kanat hanımefend­iyle… Üstümüzde emeği var her çizerinin. Her şey için teşekkür ederiz.

Alper Kaya: Uykusuz’un kapanması çok üzücüdür. Hele ki, babasının 80’li yıllardan kalma mizah dergilerin­i okuyarak büyümüş, kendi mizah dergilerin­i edinecek yaşa gelince Uykusuz ekolünü yakalayabi­lmiş benim gibiler için oldukça üzücüdür. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye