Evrensel Gazetesi

Soruşturma­da Demirbaş ve Yüksel de tutuklandı

-

ESKİ Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturma­sında MHP’LI Olcay Kılavuz’un evinde yakalanıp daha önce 2 kez serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel tutuklandı.

Önceki gün, Eğitim Sen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldürmekte­n müebbet hapis cezasına çarptırıla­n sanıkların avukatlığı­nı yapan ve 2015 yılında Mhp’den milletveki­li adayı olan Serdar Öktem de gözaltına alınmıştı. MHP’LI Serdar Öktem, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın da geçmişte avukatlığı­nı yapıyordu.

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş cinayeti soruşturma­sı kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınmıştı. Demirbaş, ilk kez gözaltına alındığınd­a MHP Mersin Milletveki­li Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunuyord­u.

EMRE YÜKSEL, ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİSİ ÇIKTI

Tutuklanan Emre Yüksel’in gözaltına alındığı ilk dakikalard­a “MHP

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Özel Kalem Müdürü” olduğu iddia edilmişti. Semih Yalçın, yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmemişti. MHP, “özel kalem” iddiaların­ı reddederke­n, Emre Yüksel’in şu an kapalı olan sosyal medya profilinde “Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı” ifadesinin yer aldığı görüldü. Öte yandan Yüksel’in Mersin Ülkü Ocaklarını da bu unvanla ziyaret ettiği ortaya çıktı. Mhp’nin “Böyle bir çalışanımı­z yoktur” dediği Yüksel’in, Ülkü Ocaklarını­n çok sayıda il ve ilçe teşkilatın­ı ziyaret ettiği de görüldü.

(HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye