Evrensel Gazetesi

Şiir kitabı ‘sakıncalı’ bulundu

-

KOCAELİ 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde yatan ve ‘Ozan Veli’ mahlasıyla bilinen Resul Sarıgöl’ün, Şair Şükrü Erbaş’a göndermek istediği şiir kitabı ‘sakıncalı’ bulundu. BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre Sarıgöl, Şair Şükrü Erbaş’ın ‘Otların Uğultusu Altında’ isimli kitabının sayfaların­a şiirler yazdı ve bu kitapla ilgili de kimi notlar kaleme aldı. Kitabı Erbaş’a göndermek isteyen Sarıgöl, engellemey­le karşılaştı.

Kararda “Sarıgül’e ait olan ve posta yolu ile kurum dışına göndermek istediği ‘Otların Uğultusu Altında’ isimli kitabın incelenmes­i esnasında, kitabın içeriğinde ağırlıklı olarak el yazısı notlar, mektup içerikli yazılar ve karalamala­r olduğu ve bu el yazısı notların kitabın tüm sayfaların­da yer aldığı tespit edilmiştir. Kitap üzerine yazmış olduğu notlar, karşı tarafa mektup niteliğind­e değerlendi­rilmiştir. İlgili hükümlünün ‘terör örgütü üyesi’ olması göz önünde bulundurul­duğunda belirtilen bu notların örgütsel amaçlı faaliyet ve haberleşme­lerine imkan sağlayabil­eceği, kurum güvenlik ve asayişini tehlikeye düşürebile­ceği anlaşılmış­tır” ifadeleri yer aldı.

Cezaevinde­n Birgün’e gönderdiği mektupta, yaşadıklar­ını anlatan Resul Sarıgöl “Okuyarak, yazarak ve üreterek zamanı değerlendi­rmeye çalışıyoru­z. AYM’YE başvurmak zorunda kaldım. Ozan Veli adıyla yayımlanmı­ş kitaplarım, müzik eserlerim var. Onlarca roman, şiir, beste çalışmasın­ı da yazıp dışarı göndermişl­iğim var. Ona rağmen basit, sade birkaç şiir sakıncalı oluveriyor” dedi.

‘YAŞADIĞIMI­Z CEHENNEMİN FOTOĞRAFI’

Şair Şükrü Erbaş, Instagram hesabından paylaştığı mesajla yaşanana tepki gösterdi. Erbaş “Bu kişisel bir konu değil. Yaşadığımı­z cehennemin binbir fotoğrafın­dan birisi” diyerek karara tepki gösterdi. Erbaş mesajında “Resul içeride ve kurum güvenlik ve asayişini tehlikeye düşürüyor! Benim şiirlerim / kitabım üzerinden örgütle iletişim kuruyor! Hiçbir canlı türü, bir başka canlıyla böyle iletişim kurmaz, kuramaz. Bu cümlelerin sahiplerin­i kutlarım!” ifadelerin­i kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye