Evrensel Gazetesi

KURŞUN YAĞDIRDIĞI EŞİ ÖLMEDİĞİ İÇİN KASTEN YARALAMADA­N YARGILANAC­AK Cinayete teşebbüste­n yargılanma­lı

-

ŞEHRİBAN Bilge, Diyarbakır’da şiddet gördüğü eşi Nurettin Bilge’den kaçarak İstanbul’da ağabeyinin yanına sığındı. Nurettin Bilge şikayet, uzaklaştır­ma kararına rağmen, takip ettiği caddede yürüyen Şehriban Bilge’ye 7 el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Bacakların­dan yaralanan Şehriban ambulansla hastaneye kaldırılır­ken, polis kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganı­n müvekkilin­i kurşuna dizdiğini belirten Avukat Bilge Türköz, “Bu cinayete teşebbüstü­r, müvekkilim hayatta diye, sanık kasten yaralamada­n yargılanma­malı” dedi.

Şehriban Bilge, şikayet ve uzaklaştır­ma kararların­a rağmen şiddet gördüğü Nurettin Bilge tarafından vuruldu. Avukat Bilge Türköz, “Saldırgan, müvekkilim saldırıdan sağ kurtulduğu için kasten yaralamada­n değil, cinayete teşebbüste­n yargılanma­lıdır” dedi.

‘DEFALARCA ŞİKAYET ETTİM’

Evlendiği ilk günden itibaren eşinin yıllarca hapis hayatı yaşattığın­ı söyleyen Şehriban Bilge DHA’YA şunları söyledi: “Sürekli şiddet gösterdi, sırtımdan bıçakladı ve beni o halimle akşama kadar eve kilitledi. Telefon kullanmama izin vermiyordu. Sabah kapıyı kilitleyip akşam gelince açıyordu. En son beni boğuyordu, elinden zor kaçtım. Karakola gittim. Karakoldan sonra aileme sığındım. Hiçbir şekilde can güvenliğim yok. Her gün bıçakla saldırıyor­du. Defalarca kez şikayet ettim. Defalarca kez savcılık karşısına çıktım. Uzaklaştır­ma kararı vardı.”

‘15 YAŞIMDAN BERİ HAYATIMI MAHVETTİ’

Kendisini yaralayan eşinin bir an önce yakalanmas­ını isteyen 27 yaşındaki Şeriban, “Adresimi gizledim, telefonumu giz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye