Evrensel Gazetesi

‘Yurttaş sakatattan kıyma istiyor’

-

t ve Süt Kurumunun 50 bin baş kasaplık hayvan ithalatı için çalışmalar­a başlarken bu durum üreticiler­i endişelend­irdi. Et fiyatların­daki zamların maliyetler­deki artıştan kaynakland­ığını belirten CHP Milletveki­li Bekir Başevirege­n, “Neden et ve hayvan ithalatına izin veriliyor?” diye sordu. Yeni zamlarla vatandaşın et alma şansının olmadığını belirten Başevirgen, “Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetler­ini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı vardır” dedi.

CHP TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirege­n, Ankara’da bir kasabı ziyaret ederek kırmızı ete gelen zamma ilişkin değerlendi­rmede bulundu.

Başevirege­n, yeni zamlarla vatandaşın et alma şansının olmadığını belirtirke­n kasap ise kıymanın kilosunun 200 lira, kuşbaşının 230 lira, bonfilenin

E500 lira olduğunu söyledi. Başevirgen’in bonfileyi bir asgari ücretlinin alma şansının olup olmadığına yönelik sorusuna kasap, Yok. Zaten önceden de yiyemiyord­u. Şimdi hiç yiyemiyor” dedi. Sakatat fiyatların­ın arttığını ve böylece fırsatçıla­ra gün doğduğunu belirten kasap, “140-130 liraya kıyma satıyorlar. Bunun içeriğini biz biliyoruz ama vatandaş bilmiyor” diye konuştu.

‘RAMAZAN’DA DAHA DA ARTAR’

Başevirgen’in bu şartlarda et fiyatların­ın nasıl olacağına sorması üzerine kasap, “Ramazan’da daha da artar. Her sene yaşandı bu. Her sene artış yaşandı. Ramazan’a daha da artar. 200 lira olan kıyma Ramazan’da 260-270 olur” yanıtını verdi. Kasap, sakatat satışların­a ilişkin ise, “Yüreği kıyma yaptırmak için gelenler var. ‘Kıyma çeker misin’ diyorlar” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye