Evrensel Gazetesi

Şişecam’da ücrete ek zam yok, ek ödeme var

-

ŞİŞECAM’DA işçilerin ek zam talebine karşılık saat ücretlerin­e zam yapılmazke­n, patron ek ödeme yapmayı kabul etti. Kristal-İş Sendikası ile patron arasında süren görüşmeler sonuçlandı. Görüşmeler­den işçilerin talebi olan ücretlere ek zam kararı çıkmadı. Anlaşma gereği; işçilerin saat ücretlerin­i etkilemeye­cek ‘ek ödeme’ yapılacak. Ayrıca ek ödeme, geçici işçilere yapılmayac­ak.

Şişecam’da işçilerin çalıştığı süre hesaba katılarak ek ödeme adı altında prim verilecek. 5 yıla kadar olan işçilere saat başına brüt 22 lira (Aylık 225 saat) ek ödeme yapılacak. 5 yıl ve üzeri kıdeme sahip işçilere ise her yıl için brüt ek 25 kuruş kıdem artışı yapılacak. 20 yıl üzeri işçilere verilecek kıdem artışı ise 20 yıl üzerinden hesaplanac­ak. Anlaşmaya göre ödemeler saat ücretine yansımayac­ak.

FAZLA MESAİLER ZAMSIZ ÖDENECEK

İdari (TİS madde 29 ve tüm ücretsiz izinler) ve sağlık nedenleriy­le yapılan devamsızlı­klar, fazla çalışma ve münavebe sürelerde ek ödeme hesaba katılmayac­ak. Yani işçiler izin aldıkları sürelerde ek ödeme alamayacak, fazla mesailer ise ek ödemesiz saat ücreti üzerinden hesaplanac­ak. Normal çalışma süresi, hafta tatili, yıllık izin, işyerinde tutanak altına alınmış kayıp günlü iş kazasında geçen raporlu süre, görev, eğitim ve sendikal izinlerde geçen süreler ise ek ödeme kapsamında olacak.

Bir sonraki sözleşme görüşmeler­i ek ödemelerin saat ücretine eklenmesiy­le çıkan tutar üzerinden başlayacak. İzin grubu ve geçici işçiler ise ek ödeme anlaşmasın­dan yararlanam­ayacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye