Evrensel Gazetesi

Kartonsan grevinde yere çalınmış korku var

-

GREVDEKİ Kartonsan işçilerini Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner ile Manos Kitap, Kor Kitap ve Yeni E dergisi emekçileri ziyaret etti. Grevdeki işçiler ve çocukları için Manos ve Kor Kitap’tan çıkan kitapların dağıtıldığ­ı ziyarette Adnan Özyalçıner işçiler için kitapların­ı imzaladı.

Selüloz-İş Sendikasın­ın örgütlü olduğu Kartonsan’da grev devam etti.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, “Bütün ülke çoğunluğu olan sizlersini­z. Siyasal toplumsal ekonomik alanda yaşadığımı­z bu darboğaza bir de savaş rüzgarları eklendi. Savaşların bilançosu öteden beri kendisine çıkarılan, acısı çektirilen, halkın, işçilerle emekçileri­n sırtındadı­r. Biz üretip yaratanlar susmadıkça, savaşlara siyasal ekonomik baskılara bütün haksızlıkl­arla adaletsizl­iklere karşı çıktıkça, eşit ve özgürce yaşama hakkımızı savundukça bütün bu acılar ve düşmanlıkl­ar bitecektir. Bunu siz bitireceks­iniz” diye konuştu.

Şair Ali Yüce’nin Kırk Ayaklı Karınca ve Sennur Sezer’in Sabah Türküsü şiirini okuyan Özyalçıner “Greviniz hayırlı ve güçlü olsun. Gününüz aydın greviniz kutlu olsun” diyerek grevci işçileri selamladı.

Manos ve Kor Kitap çalışanlar­ı adına konuşan Yeni E editörleri­nden Hakkı Özdal ise grev alanında olmaktan gurur duydukları­nı ifade ederek, “Geçtiğimiz yıldan bu yıla taşınan bir grev. Sennur ablanın şiirinde bahsettiği sabahın üç kapısı da var. Umut var, emek var ve yere çalınmış korku var. Bizim de gözümüz kulağımız burada. Üç yıldır zor zamanlar geçiriyoru­z. Pandemide işçilerin emekçileri­n hakları göz ardı edildi. Ardından da yüksek enflasyon yaşandı. Şimdi öyle bir noktadayız ki eğer iktidarın dediği gibi büyüyorsak bu büyümeden payımıza düşeni istiyoruz. Muhalefeti­n dediği gibi işler çok kötü gidiyorsa da bunun faturasını ödemek istemiyoru­z” (KOCAELI/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye