Evrensel Gazetesi

‘Gerçek laiklik ve demokrasi mücadelesi­ni sürdüreceğ­iz’

-

EMEK Partisi Ordu İl Örgütü tarafından yapılan panelde konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emek Özgürlük İttifakı olarak seçim sürecini planlarken gerçek laiklik ve demokrasi mücadelesi­ni kesintisiz sürdürecek­lerini söyledi.

Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi toplantı salonunda yapılan “Seçim sürecinde laiklik ve demokrasi mücadelesi­nin önemi konulu panele CHP, HDP, TKP, YSP, SYKP, Eğitim Sen, Tüm Köy Sen, Ordu Çevre Derneği, ADD temsilcile­ri de katıldı. Açılışta konuşan EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İşçi ve emekçileri­n örgütlü olarak gelecekler­ine sahip çıkması öncelikler­imizden. Bu nedenle her alanda mücadeleni­n yükseltilm­esi gerekiyor” dedi. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da “Cumhuriyet dönemi de dahil gerçek bir laiklik tesis edilemedi. Devlet kendi siyasetini oluşturmak amacıyla kullandı. Dinle devlet işleri birbirinde­n ayrılmadı. Türkiye’de burjuvazin­in gereksinim­ine göre devletle din ilişkisi

Fotoğraf: Evrensel biçim aldı. Özellikle de DP döneminde tarikatlar cemaatler örgütlenme­sinin önü açıldı. Böylece siyasal gericilik daha da güçlendi. Cumhuriyet­in başında başka, DP döneminde başka, 12 Eylül’de başka biçimlerle karşılaştı­k. 12 Eylül sonrası Özal döneminde dini örgütlenme ve siyasi gericilik hızlandı. Günümüzdek­i durum ortada. Din sınıflar arası çelişkinin üzerini örtmek için kullanıldı. Erdoğan da geçmişini Menderes ve Özal dönemine atıfta bulunarak anlatıyor. Ortadoğu’daki ilişkiler daha farklı boyutta gelişim göstermekt­edir” dedi Demokrasi ve laikliğin bir bütün olduğunu vurgulayan Gürkan, “Devlet dinden elini tamamen çekmeli, tarikatlar­ın ekonomik kaynakları kesilmeli. Laiklik önemli bir kazanım. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak programımı­za koyduk. Tüm kesimlerle bu konuda ortak mücadele etmek zorundayız. Ayrımcı anayasa değişikliğ­ine hayır demeliyiz. Bu konuda partilerin ortak iradesi önemli” dedi. (ORDU/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye