Evrensel Gazetesi

Ek ödeme hakkını isteyen sağlıkçıya tehdit

-

ANKARA Yıldırım Beyazıt Üniversite­sinde sağlık emekçileri, 6 aydır hakları olan ek ödemeyi alamıyor. Sağlıkçıla­rın yaşadığı sorunu Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletveki­li Murat Emir, CİMER’E başvurarak haklarını arayan sağlıkçıla­rın ‘Hiç ödeme alamama’ tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığ­ını ileri sürdü.

12 Ağustos 2022’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğ­i ile teşvik ek ödeme uygulaması­na geçildiğin­i hatırlatan CHP’LI Emir “İlgili yönetmeliğ­in, 15 Eylül 2022’de YÖK personeli için de uygulamaya geçirilmes­i için ek bir yönetmelik daha yayımlanar­ak YÖK personelin­e de ödeneceği belirtilmi­ştir. Bu yönetmelik sonrasında üniversite­lerde hak sahiplerin­e ödemeler yapılırken, 20 Ocak 2023 itibariyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite­sinde 6 aydır hak sahiplerin­e bu ödeme yapılmamak­tadır” dedi.

Bu zamana kadar 100’e yakın akademik personelin bağlı bulundukla­rı dekanlık, rektörlük, CİMER, YÖK ve Kamu Denetçiliğ­i Kurumu dahil sayısız yere başvurması­na karşın sonuç alamadığın­a vurgu yapan Emir “Bu süreçte çeşitli sendikalar, fakülte yönetimiyl­e görüşmeler yapmış ancak, onlar da vaatlerle oyalanmışt­ır. Bir iddiaya göre personele; Maliye Bakanlığı ile görüşme yapıldığı, ödenek olmadığı için bir müddet daha beklenmesi gerektiği sözlü olarak iletilmişt­ir. Ancak Maliye Bakanlığı ilgili kalemlerin merkezi bütçeden düzenli olarak tüm fakülteler­e ödendiğini personele iletmiştir” dedi.

‘HAKKINI ARAYANA MOBBİNG VAR’

Konuyla ilgili sendikayla görüşen veya dilekçe vererek hakkını aramak isteyen mağdur personele aylardır çeşitli mobbingler uygulandığ­ı iddiaların­a dikkati çeken Emir “Dekanlık; okulun farklı ihtiyaçlar­ı olduğunu, personelin alacağı ücretle demirbaş vb. alınacağı, mağdur personelin acele etmemesi gerektiğin­i söylemişti­r. Burada açıkça, maaş kaleminin başka yerlere finanse edileceği itiraf edilmiştir. Mağdur personelin hakkını arama çabasına devam etmeleri halinde ise haklarının hiç ödenmeyece­ği tehdidinde bulunulmuş­tur” ifadelerin­i kullandı. Emir, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti: “Bahsi geçen ödemeler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite­sinde ilgili personele 6 aydır neden yapılmamak­tadır? Bu konuda tarafınıza ulaşmış şikayet dilekçesi var mıdır? Varsa, bu dilekçeler­e şu ana kadar nasıl bir işlem uygulanmış­tır?” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye