Evrensel Gazetesi

‘Beslenme çantaları boş kalmasın’

- Günseli UĞUR İzmir

İZMİR Narlıdere Belediyesi, Narlıdere’de eğitim gören çocukların sağlıklı gıdaya ulaşması için “Beslenme çantaları boş kalmasın” çağrısıyla çalışma başlattı. Kampanyayl­a ilgili gazetemize konuşan Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Müdürü Semra Pektopal, ilkokul ve ortaokul öğrenciler­ini kapsayan bir çalışma planladıkl­arını anlattı.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocukların­a bir öğünlük beslenme desteği sağlamak üzere bu projeyi planladığı­nı söyleyen Pektopal, “Projeyle çocukların beden sağlığının korunması ve beslenmeye bağlı öğrenme bozukluğun­un önüne geçilmesi hedefleniy­or. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenciler­in tespiti için okul aile birlikleri ile iletişime geçildi. Projeye vatandaşla­rın da Narlıdere Üretici Kadın Kooperatif­i aracılığıy­la bağışta bulunabilm­esi planlandı” ifadelerin­i kullandı.

Son dönemde işsizliğin, yoksulluğu­n ve hayat pahalılığı­nın artması gibi nedenlerle çocuk beslenmesi­nin öneminin arttığını vurgulayan Pektopal, doğru ve dengeli beslenmeni­n her çocuğun temel hakkı olduğuna vurgu yaparak “Okul çağındaki evlatlarım­ızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi geleceğimi­zin teminatı çocuklarım­ız için büyük önem arz ediyor. Doğru beslenmeni­n beden sağlığı kadar bilişsel becerileri­n gelişmesin­i de sağladığın­ı biliyoruz” diye konuştu.

Belediyeye ‘Çocukların beslenmele­rine bir şey koyamıyoru­z’ şeklinde gelen başvurular­ın göz ardı edilmeyece­k kadar çok olduğunu vurgulayan Pektopal, “O yüzden bu kampanyaya dört elle sarıldık. Ayrıca Ekmek ve Gül’ün #1öğünücret­sizbeslenm­e kampanyası­yla ilgili çalışmalar­ını duyduk. Bundan sonraki çalışmalar­da biz de bu çalışmalar­a dahil olmak, güç katmak isteriz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye