Evrensel Gazetesi

AKP’LI belediyede grev kararı sonrası işten atma

-

ORDU’DA AKP’LI Çaybaşı Belediyesi ile Belediye-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeler­inde anlaşma sağlanamam­ası üzerine 2 Şubat’ta uygulanmak üzere grev kararı alınırken, belediye yönetimi işyerinde huzuru bozma gerekçesi ile 9 işçiyi işten attı. Belediye-İş, Emek Partisi ve İyi Parti Çaybaşı İlçe Başkanlığı işten atmalara tepki gösterdi.

Yerel bir televizyon kanalında bir programa katılan Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’in, ilk 6 ay asgari ücretin üzerine yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 15 teklifi verdikleri­ni, anlaşma olmazsa 1015-20 işçiyi işten çıkarmak zorunda kalacağı yönündeki ifadelerin­i hatırlatan Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Kadir Altun yaşanan süreci şöyle anlattı: “2 Şubat Perşembe günü için grev kararı aldık. İşçilerin anayasal hakları olan grev kararını kırmak için Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 arkadaşımı­zın iş akitlerini feshederek grev kırıcılığı­na çıkmıştır. Kurumda kalan diğer arkadaşlar­ımız da yaşananlar­ın kendi başlarına da geleceği tehdidi ile sendikadan istifaya zorlamakta­dır. İşten atılan arkadaşlar­ımız geri dönene kadar alanlarda olacağız. Belediye Başkanını işçileri geri almaya ve işçilerin haklı taleplerin­i kabul etmeye çağırıyoru­z. Çaybaşı halkını işçilere sahip çıkmaya çağırıyoru­z.”

‘BAŞKAN GREV KIRICILIĞI YAPIYOR’

Bir yandan işçilerin ekmekleri ve demokratik hakları için aldıkları grev kararların­ın Cumhurbaşk­anı genelgesiy­le yasaklandı­ğını dile getiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz “Ordu Çaybaşı ilçesinde de Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 işçiyi işten atarak grev kırıcılığı yapıyor. Bu kabul edilemez. Belediye-İş Ordu Şubesiyle toplu görüşme masasında anlaşmayan ve keyfi uygulamayl­a işçileri korkutmaya yönelen başkan bilmeli ki, belediye işçileri yalnız değil. Korkutarak işçinin hakları gasbedilem­ez. Emek Partisi olarak işçi kardeşleri­mizin ekmekleri ve demokratik hakları için verdikleri mücadeleni­n yanındayız” dedi.

‘İŞÇİLERİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN’

İşten çıkarılan işçilerin evlerine ekmek götüremedi­ğini söyleyen İyi Parti Çaybaşı İlçe Başkanı Ahmet Altun da evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından kimse kalkamaz. Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’in yapacağı ve geliştirec­eği projelerle istihdamı artırması, halka yeni gelir kapıları açması gerekirken işçi kıyımı yapması büyük bir vebaldir. İşten çıkarılan kardeşleri­mizin her daim yanlarında olacağız” diye konuştu. (ORDU/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye