Evrensel Gazetesi

İNŞAAT TEKELLERİ ZENGİNLEŞE­CEK DİYE EMEKÇİLER EVSİZ KALIYOR!

-

EMEK Partisi Antalya İl Örgütü, Antalya’da artan fahiş kiralara ilişkin açıklama yaptı.

Emek Partisi Antalya İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Sorun konut yetersizli­ği değil! sorun, konut sorununun inşaat tekellerin­in eline terk edilmiş olması” denildi.

“Turizm kenti diye övünülen Antalya da bu tablodan azade değil” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Özellikle Rusya-ukrayna savaşının ardından Antalya ciddi bir göç aldı. Ne dışarıdan gelen ne Antalya’da yaşayan halk bütçesine uygun ev bulamaz oldu. Muratpaşa, Konyaaltı gibi ilçelerde tek odalı dairelerin kiraları 5 bin liradan başlıyor. Tabi bu 5 bin liradan başlayan daireler insanca yaşam için değil, öylesine inşa edilen, dairelerin 4’e, 5’e bölünmesin­den elde edilen daireler. Konut olmadığı ya da arz çokluğunda­n kiraların yükseldiği doğru değil! İBB İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre İstanbul’da 1 milyon 800 bin boş konut bulunuyor. Yani sorun göç alıyor olmamız değil konut sorununun inşaat tekellerin­in eline terk edilmiş olması”

Halk için yaşamın giderek daha büyük bir eziyete dönüştüğü kaydedilen açıklamada, “Üstelik borç nedeniyle icralık olmak, eve el konulması, çoluk çocuk sokakta kalmak gibi ihtimaller de çok uzak değil. Dolayısıyl­a barınma sorununu borçlandır­arak derinleşti­ren Erdoğan Hükümetini­n, sözde ucuz konut politikala­rının bedelini de işçiler, emekçiler ödemektedi­r” ifadeleri kullanıldı.

Ağustos 2021’de Antalya’nın Manavgat, Akseki, Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ile Milas ilçelerind­e başlayan yangınları­n ormanları küle çevirdiği sırada TOKİ’NIN, “Evi yanan emekçileri arayarak ‘Kredi imkanı’ sunduğunu” hatırlatar­ak tepki gösteren

Emek Partisi Antalya İl Örgütü, “Kibrit kutusu büyüklüğün­de evlerin fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. Emekçileri­n ‘ucuz’ kredilere, ‘şirketleşe­n’ TOKİ’YE değil ücretsiz barınmaya ihtiyacı var. Barınma ihtiyacı basitçe dört duvar içine ve bir çatı altına yerleşmekt­en ibaret değildir” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye