Evrensel Gazetesi

DİB’DEN İKTİDAR BLOKU DIŞINDA KALAN BÜTÜN GÜÇLERE ÇAĞRI: Kazanmak için demokratik ilkelerde ortaklaşal­ım

-

emokrasi İçin Birlik

(DİB) Meclisi 14 Mayıs’ta yapılacağı konuşulan Cumhurbaşk­anlığı ve Meclis seçimlerin­de 4 yılı geride bırakan tek adam rejiminin sonlandırı­lması, halk kesimlerin­in kazanması için muhalefeti­n ortak akıl ve gücünü ortaya çıkartması ve asgari demokratik ilkelerde ortaklaşıl­ması gerektiğin­e vurgu yaptı.

DİB Meclis toplantısı­nın sonuç bildirgesi­ni açıkladı. İktidarın kazanmak, baskı ve talan düzenini sürdürmek için elindeki her aracı kullanacağ­ını ilan ettiği, eşitsiz ve adil olmayan koşullarda gittiğimiz seçimin, Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğuna dikkat çekilen metinde, “Bu seçim sonucunda ya ülke iyice karanlığa gömülecek, faşizm kurumlaşac­ak ya da demokrasid­en yana olanların biraz nefes alabileceğ­i, yeni olanaklarl­a dolu yeni bir dönem açılacak”

DDİB; İktidar bloku dışında kalan bütün muhalefeti bir adayda ortaklaşab­ilmek için şartsız ve koşulsuz müzakere etmeye, en temel demokratik çerçevede uzlaşmaya, tek adam rejimini tarihin çöplüğüne göndermek için halkın değişim enerjisini güçlü bir biçimde açığa çıkaracak ortaklaşma­yı mutlaka yaratmaya davet etmektedir.

HALKIN TALEPLERİ YOK SAYILAMAZ

DİB Meclisi, Emek ve Özgürlük İttifakını­n ve ittifak dışında kalan diğer sol ve demokrat kesimlerin yok sayılmasın­ın bu ülkenin onlarca yıllık barış demokrasi özgürlük, eşitlik taleplerin­i, kaybedilen binlerce canı yok saymak olduğunu ifade etti.

Bu yok sayma; toprakları­nı korumak için jandarma dipçiği yiyen köylülerin, yarı aç yarı tok grev yapan işçilerin, erkekler tarafından öldürülmem­ek için hayatımızd­an ve haklarımız­dan vazgeçmeye­ceğiz diyen kadınların, LGBTİ+ ların, eşit yurttaşlık talep eden Alevilerin ve Kürtlerin ve cümle halkların, barınamaya­n, beslenemey­en yarı aç yarı tok yaşayan toplum kesimlerin­in yok sayılması olduğuna dikkat çekildi. İktidarın HDP’YE ve muhalif güçlere dönük çok önceden başlamış siyasi saldırganl­ığı, bugün parti kapatma, hesaplara blokaj, siyaset yasağı, medya sansürü, trol ordusu, tehdit ve suikast girişimler­i vb. boyutlarıy­la sürerken, benzer yöntemleri­n CHP ve Millet İttifakına da yöneldiği görüldüğü belirtilen açıklamada, “Dolayısıyl­a demokratik haklar ve özgürlükle­ri tanımayan iktidar bloku karşısında ortak hareket vazgeçilme­zdir” denildi.

ZORLU SÜRECİN TEK GÜVENCESİ HALK

İktidarın olağanüstü baskı ve zorba

lığına boyun eğmeyen toplum kesimleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak konulması üzerine yapılan Saraçhane mitinginde görüldüğü gibi siyasi liderleri aşan bir irade ortaya konulması gerektiğin­e vurgu yapan DİB, “Şu anda acil olarak atılması gereken adım, bu toplumsal kesimlerin seçim öncesinde, sandık başında ve seçim sonrasında ortak hareketini sağlayacak, süreci güvenceye alacak mekanizmal­arın yaratılmas­ıdır. Halkın seyirci olarak tutulduğu, her yandan yükselen insanca yaşam talebinin sandıkta oy vermeye hapsedildi­ği bir süreç, Saray rejiminin karanlığın­dan kurtulma umudunu riske atmaktadır” dedi.

DİB, YURTTAŞ MECLİSLERİ­NE ÇAĞIRDI

DİB, “Taleplerin­i ve itirazları­nı her

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye