Evrensel Gazetesi

İşçi kıyımı yapan Canpolat yeniden kayyum yardımcısı oldu

-

SİİRT Belediyesi­nde daha önce 54 işçiyi gerekçe göstermede­n işten çıkarmakla gündeme gelen Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, yeniden kayyum yardımcılı­ğı görevine getirildi.

54 İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Eski kayyum Ali Fuat Atik’in kararıyla başkan yardımcılı­ğı görevine getirilen Canpolat, ilk iş olarak 6 Haziran 2020’de 54 işçiyi gerekçe göstermede­n işten attı. Canpolat, pandemi döneminde işçilere tebligat göndererek, savunma haklarını ihlal etti.

Daha sonra il özel idaresi genel sekreterli­k görevine dönen ve aynı zamanda spor kulübü başkanlığı görevini sürdüren Canpolat’ın, açıklanmay­an bir gerekçeyle 28 Aralık 2022’de görevinden istifa ettiği öğrenildi. Canpolat, görevinden istifa etmesinin ardından yeniden Siirt Belediyesi­ne başkan yardımcılı­ğı görevine getirildi. Canpolat, yeniden göreve gelmesini sosyal medya hesabından, duyurdu.

‘BELEDİYE ÇÖKME AŞAMASINDA’

Yerine kayyum atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık, gasbedilen belediyele­re hukuka aykırı bir şekilde atamaların yapıldığın­ı belirterek, kente daha önce atanan kayyum döneminde çalışan kişinin tekrar göreve getirilmes­ine tepki gösterdi. Işık, “Daha önce işçilerin emeği ile oynamış bu kişi (Canpolat) belediyeyi gasbeden kayyumun imzası ile tekrar belediyeye atandı. Belediyeyi büyük bir borç batağına sürükleyen kayyum, yandaş atamalar ile belediyeyi çökme aşamasına getiriyor. Başkan yardımcılı­ğı gibi önemli bir göreve getirilen kişinin hangi vasıf ve yetenekle getirildiğ­i bilinmiyor” dedi. (Siirt/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye