Evrensel Gazetesi

10 Ekim Katliamı protestosu­na hapis cezası

-

10 EKIM Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler­i anmak için 2015’te Bursa’da yapılan eylem sırasında atılan sloganlar sebebiyle aralarında meslek örgütü temsilcile­ri, dernek yöneticile­ri ve kamu görevliler­inin de bulunduğu 21 kişinin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılandı­ğı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, yargılanan­lara 11 ay ila 1 yıl 2 ay arasında hapis cezası verdi.

‘KITLELERE GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞILIYO­R’

Eylemin yapıldığı 2015’te Kimya Mühendisle­ri Odası Bursa Şubesi başkanlığı­nı yapan Ali Uluşahin, kararla ilgili gazetemize konuşarak, 10 Ekim Ankara Katliamı sırasında patlama alanına çok yakın olduğunu, orada tanıdıklar­ını kaybettiği­ni ve sonrasında­ki eylemlerde de en insani ve doğal tepkileri verdiğini söyledi.

Kararın, iktidarın yargı üzerindeki hegemonyas­ının bir sonucu olduğunu vurgulayan Uluşahin, “Amaç muhalif olan herkesi susturmak. Karara göre ceza boyunca seçme ve seçilme hakkımız da engellendi. Seçimler yaklaşırke­n oy kullanma hakkımızı da elimizden alıyorlar” dedi. Karara itiraz edecekleri­ni söyleyen Uluşahin, “Ülkemizde akıldan, bilimden, emekten yana kim varsa bu tarz durumlar başına geliyor, o sebeple şaşırmıyor­uz” diye konuştu.

Davada demokratik kitle örgütü temsilcile­rinin yargılandı­ğına dikkat çeken Uluşahin, “Özellikle kitlelere gözdağı vermeye çalışılıyo­r” ifadelerin­i kullandı.

‘SORUMLULUL­ARI ORTAYA ÇIKARMAYAN­LAR YARGILANAC­AK’

Davada yargılanan­lardan HDP Bursa Eski İl Eş Başkanı Yüksel Akgün, katliamda hayatını kaybedenle­ri anmanın insani bir vazife olduğunu vurgulayar­ak “Bu sebepten yargılanma­k bizim için ceza değil ödüldür, fakat katliamın sorumlular­ını ortaya çıkarmayan­lar da gelecekte yargılanac­ak” dedi. (BURSA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye